Оточення Мішалова отримало 16 мільйонів на прозорість роботи влади
16.11.2016   //  

Комунальне підприємство «Інфо-Рада-Дніпро» Дніпровської міськради 14 листопада визнало ТОВ «Мега лінк» переможцем торгів щодо закупівлі послуг зі створення інформаційно-комунікаційного комплексу з вартістю пропозиції 16,72 млн грн. Про це пише видання «Бюро.UA».

Раніше в мерії Дніпра заявили, що інформаційно-комунікаційний комплекс потрібен для «досягнення європейських стандартів якості, підвищення рівня відкритості ті прозорості влади для містян та суб’єктів господарювання з використанням сучасних інформаційних і телекомунікаційних технологій, у відповідності з вимогами керування якістю ISO 9001-2008».

Єдиним конкурентом «Мега лінка» на торгах було ТОВ «Інтелект Дніпро Телеком». Засновником фірми є Володимир Штепа та ТОВ «Компанія з управління активами «Альту Ассетс Актівітіс», яка входить до ФПГ «Алеф» Володимира Єрмолаєва. Він має спільний бізнес з секретарем міськради В’ячеславом Мішаловим

Штепа який раніше був засновником «Мега лінк» – фірми-переможця торгів. Також Штепа в з 2010-го по 2014 рік керував компанією «Телеміст», яка сьогодні є засновником «Мегалінка». Штепа також був бухгалтером в «Телеміст».

Сьогодні кінцевими бенефіціарами «Мега лінка» вказані кіпрські «Сенсо холдінгс лімітед», «Ай пі клаб лімітед» та «Фрегат фолдінгс лтд», керівником фірми є Аліна Ридаєва.

«Від наших грошей»

Раніше КП «Інфо-Рада-Дніпро» уклало угоду з ТОВ «Інтелект-Дніпро Телеком» щодо побудови локальної мережі інтернет в школах Дніпра вартістю 27 млн грн.

Секретар Дніпровської міськради В’ячеслав Мішалов раніше був засновником ТОВ «Фрегат ТВ» та ТОВ «Фрегат СП», які зараз записані засновниками одне одного. Також його бізнес-партнером по ТОВ «Колокол» був Геннадій Корбан. До міськради Дніпра В’ячеслав Мішалов потрапив від партії «Самопоміч».Мішалов вказав у електронній декларації наявність банківських вкладів і готівки на 12 млн грн. і близько $2 млн у іноземних валютах.

Його батько Дмитро Мішалов раніше був відомий як перший віце-президент компанії «ПриватЛенд». Представник «Привату» Борис Філатов у 2015 році став мером Дніпра. Раніше спільний бізнес з Мішаловим також мав екс-голова адміністрації президента Борис Ложкін. Бізнес-партнером Ложкіна також був нинішній голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Після обрання Мішалова-молодшого депутатом у 2015 році фірма його батька ТОВ «Майстер-буд» виграла підряди від міськради і облдержадміністрації вже на 466,08 млн грн. На початку листопада інша фірма з оточення Мішалова-сторашого – ТОВ «Завод Майстер-Профі», отримав замовлення від Дніпровської мерії на  капітальний ремонт автодорожнього мосту №2 через Дніпро за 177,79 млн грн.