Поліція підозрює поставку льотному училищу поганого палива за 10% відкату
15.11.2016   //  

Слідчі Головного управління Національної поліції Полтавської області розслідують кримінальне провадження за підозрою у поставках Кременчуцькому льотному коледжу недоброякісного палива за підробленими документами. Про це свідчить ухвала Октябрського районного суду м. Полтави від 13 жовтня.

За даними слідства, директор льотного коледжу надав ТОВ Фірма «Енерго-Ресурс» перевагу під час тендеру на закупівлю бензину марки А-95, за що отримав неправомірну вигоду в розмірі 10% від загального обсягу виділених коштів.

Більше того, слідчі вказують, що фірма подала на торги підроблені документи про проходження та якість паливо-мастильних матеріалів, що нібито придбані в офіційних виробників пального.

Фактично постачання продукції здійснювалося з нафтобаз в м. Кременчук Полтавської області та смт Павлиш Кіровоградської області, на яких здійснюється закупівля газового конденсату (необлікованого) за готівкові кошти та за допомогою присадок поліпшуються якісні показники палива. В подальшому, дана сировина постачалася до льотного коледжу під виглядом бензину з підробленими документами щодо походження та якості.

Ці нафтобази підконтрольні особі, якій також підконтрольні ТОВ «Інтеграл Нафта», ТОВ «ТК «Інтеграл» і ТОВ «Компанія-Інтеграл».

Кримінальне провадження №12015170000000825 було розпочате 04.11.2015 після надходження до слідчих рапорту Управління протидії злочинності у сфері економіки (самостійний підрозділ у складі кримінальної міліції МВС).

За даними «Вісника держзакупівель», фірма «Енерго-Ресурс» виграла два тендери Кременчуцького льотного колледжу: на поставку бензину А-95 на суму 1,24 млн грн та гасу для реактивних двигунів на суму 21,05 млн грн. Згідно зі звітами про виконання угод, сторони значно зменшили кількість і вартість поставок і в результаті фірма поставила бензину на 198 тис грн і гасу на 1,22 млн грн.

Фірма «Енерго-Ресурс» зареєстрована в м. Кременчук Полтавської області. Станом на квітень 2015 року засновницями фірми були Оксана Рябчун і Наталія Опришко, а директором – Сергій Косогляд.

Нинішніми засновниками фірми значаться Віктор Бовтик і Григорій Пенгрин, а директором з 6 жовтня цього року – Євген Дорошенко.

Засновниками кременчуцького ТОВ «Інтеграл Нафта» з 2013 року значаться Лариса Григорян і Гаяне Саргсян.

Львівське ТОВ «ТК «Інтеграл» було створене у 2013 році і його засновником є кіпрська компанія «Інтергал-Трейд Лімітед», бенефіціарним власником якої значиться британець Джон Мартін Вікенс.

Засновниками львівського ТОВ «Компанія-Інтеграл» значаться Андрій Бобко зі Львова і ТОВ «Яскінія» львів’янина Ігоря Кухаря. З березня цього року «Компанія-Інтеграл» перебуває в процесі ліквідації.