Одеса замовила партнеру Порошенка тролейбусів з відеокамерами і Wi-Fi на 27 мільйонів
14.11.2016   //  

КП «Одесміськелектротранс» 1 листопада за результатами тендеру замовило ДочП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» тролейбусів на 26,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять п’ять нових низькопідлогових тролейбусів Богдан Т70117, пристосованих для пасажирів з обмеженими можливостями. Ціна склала 5,35 млн грн. за штуку.

Тролейбуси мають бути оснащені кондиціонером у кабіні водія, бездротовим зв’язком Wi-Fi та системою відеоспостереження за посадковими майданчиками і зоною позаду.

У травні «Одесміськелектротранс» замовив такі тролейбуси цій же фірмі дещо дешевше – по 5,31 млн грн.

Нині єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Укрпастех» з такими ж тролейбусами Богдан, дорожчими на 1%.

Учасники аукціону не знижували ціни, відтак переможець виграв із початковою ціною.

ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» пропонувало тролейбуси ЛАЗ Е183А1 на 29% дешевше. Заявку відхилили через претензії до аналогічного договору та вказану довжину кузова 12 м замість прописаних у сертифікаті 18,75 м.

ПрАТ «Чернігівський автозавод» і ТОВ «СП «Янікс» вимагали прибрати умову незалежної передньої підвіски, вважаючи її дискримінаційною. Однак замовник відмовився, що відбулося на тролейбусних тендерах не вперше.

Співвласником «Богдан Моторс» раніше був Петро Порошенко, а тепер компанія належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря РНБОУ.

«Укрпастех» Романа і Павла Шевченків є офіційним дистриб’ютором «Електрону».