Друг екс-голови «Нафтогазу» і оточення банкіра поділили 136 мільйонів на ремонт нафтопроводу
14.11.2016   //  

ПАТ «Укртранснафта» 4 листопада за результатами тендерів уклала низку угод на капітальний ремонт лінійної частини нафтопроводу «Броди-Держкордон» І черги з заміною труби Ду500 на загальну суму 136,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» за 120,19 млн грн. відремонтує нафтопровід на ділянках км 17,7 – км 37,3 та км 127,6 – км 140,0 загальною довжиною 32 км.

ТОВ «Газова будівельна компанія» отримає ще 15,95 млн грн. на ділянку км 140,0 – км 142,5 протяжністю 2,5 км.

На одному з двох тендерів єдиним допущеним конкурентом «Нафтогазбуду» було ТОВ «Трубремонт». Дорожчі заявки ПП «Нордік», ТОВ ВТП «Теплоенергопром», ТОВ «НТЦ «Промтехдіагностика» відхилили через претензії до документів.

На іншому тендері переможці змагалися між собою, а також із «Трубремонтом» і ПП «Акра Голд». Дорожчий «Нордік» відхилили через недоліки паперів.

Львівський «Нафтогазбуд» на 25% належить кіпрській фірмі «Балоніко Інвестментс ЛТД». Міноритаріями є члени наглядової ради Едвард Чахоян і Тетяна Гаврилова, а також Наталія Макiйчук і Тетяна Телющенко.

Головою правління ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» є івано-франківський бізнесмен Анатолій Попадюк, якого екс-голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко в інтерв’ю називав своїм другом. Також відомо, що троє топ-менеджерів «Нафтогазбуду» раніше працювали у ТОВ «Сталева згода». У 2010-2011 рр. засновником цієї фірми значився Олександр Фоменко, який у 2011-2013 рр. був замгубернатора Донецької області.

Згаданий Чахоян  у 2004 р. співволодів ТОВ «БК-Інжиніринг», ліквідованим у 2008 р. Там до 2006 р. першим заступником гендиректора офіційно працював покійний Віктор Янукович-молодший. А разом з Чахояном до складу власників входили ТОВ «БК», очолюване Олександром Січінавою (пізніше очолив наглядраду «Всеукраїнського банку розвитку» Олександра Януковича) і ТОВ «Веспром» (тоді належало Леоніду Бредихіну, пізніше бізнес-партнеру Андрія Федорука, директора «МАКО» Олександра Януковича).

Ще одну фірму, засновником якої був Чахоян, – ТОВ «Інвестиційна компанія «Східгазбуд» підозрювали в завищенні цін для ПАТ «Київенерго».

«Газова будівельна компанія» зареєстрована на киянку Олену Годяєву, котра свого часу була прописана в одній квартирі з Анатолієм Дроботом. Директором є Олександр Гожий, який у 2011 р. був головою правління ПАТ «Трест «Підводтрубопровід», коли головою наглядової ради там був Володимир Дробот, а Анатолій Дробот – членом наглядової ради.

Брати Анатолій та Володимир Дроботи відомі як співвласники «Агрокомбанку». Володимир Дробот був депутатом Київради від БЮТ.

Годяєва була членом ГО «Садове товариство «Пуща Водиця» (у стані припинення), яке гектарами отримувало ліс від Київради Леоніда Черновецького. Нині співзасновником товариства є сам Анатолій Дробот.