Менеджер Дубневичів натендерив з бюджету 105 мільйонів на школи в округах мільйонерів Дубневичів
31.10.2016   //  

ТОВ «Технобуд» 19 вересня, 4 і 26 жовтня за результатами тендерів отримав три підряди на будівництво шкіл на загальну суму 105,23 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендери були оголошені 25-27 липня, тоді як 1 серпня всі державні замовники остаточно перейшли на систему «Прозорро».

Відділ освіти Городоцької райдержадміністрації замовив школу в с. Суховоля за 50,69 млн грн. та у с. Братковичі – за 23,02 млн грн.

Пустомитівська міськрада Львівської області дасть 31,52 млн грн. за добудову школи на 300 учнів у с. Наварія.

На початок 2015 року перша черга останньої школи була наполовину готова.

Торік «Технобуд» отримав підряд щодо цього будівництва вартістю 29,94 млн грн. Відтак воно подорожчало на 5% і тепер коштує 105 тис грн. за місце. За даними Мінрегіонрозвитку, будівництв шкіл нині коштує 70 тис грн. за місце, тобто на третину дешевше.

На всіх об’єктах до кінця 2017 року мають виконати будівельні та оздоблювальні роботи, влаштування інженерних мереж, благоустрій та озеленення території. Крім того, угоди передбачають купівлю і монтаж обладнання, устаткування та меблів.

«Технобуд», як і ТОВ «Тір», належить Юрію Пастернаку – колишньому директору ТОВ «Корпорація КРТ» братів Ярослава та Богдана Дубневичів – нардепів від «Блоку Петра Порошенка». Нині Пастернак лишається керівником їхнього ТОВ «ФК «Енергія-Інвест».

Села Братковичі та Суховоля розташовані у межах виборчого округу №120, у якому останнього разу переміг Ярослав Дубневич, а Наварія – округу №118, від якого обрався Богдан Дубневич.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Укрспектрол» львів’ян Ольги та Юрія Стадників.

Останній раніше був помічником і бізнес-пертнером депутата Львівської міськради від ВО «Свобода» Андрія Карбовника. Сам Карбовник відомий як комерційний директор фірми.

У вересні «Укрспектрол» виграв єдині два тендери щодо ремонту доріг Львівщини на суму 8,08 млн грн.

Нагадаємо, Богдан Дубневич задекларував разом з дружиною понад $20 млн у банку та готівкою. У Ярослава Дубневича і дружини задекларовано понад $17 млн.

Також «Наші гроші. Львів» нарахували у Богдана 52 квартири, 12 будинків, 24 об’єкти комерційної нерухомості, гараж і 9 ділянок землі. Ярослав Дубневич має ще 17 квартир, 11 будинків, 14 об’єктів іншого нерухомого майна, 5 гаражів та 19 ділянок землі.