На Донеччині фірма з тисячним статутником відремонтує школу за 56 мільйонів
30.10.2016   //  

shkola-9-pokrovskДепартамент капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації 25 жовтня за результатами тендеру замовив МПП «БМД и Ко» реконструкцію школи у м. Покровськ за 55,57 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2017 року мають реконструювати триповерхову школу №9 у м-ні Шахтарському, яка складається з трьох корпусів. Виконають зовнішнє і внутрішнє опорядження, влаштують інженерні мережі, придбають та змонтують обладнання і меблі, благоустроять територію.

Згідно пропозиції переможця, роботи виконуватимуть 50 осіб без залучення субпідрядників в обсязі більше 20% вартості договору.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Ваді 2012» із нижчою на 3% ціною. Після аукціону його відхилили за відсутність у графіку виконання робіт розділу «Каналізація» та вдвічі завищену кількість еластичної двокомпонентної гiдроiзоляцiйної суміші Ceresit CR 66: 133 кг замість передбачених замовником 67 кг.

Графік «БМД и Ко» теж не містив розділу «Каналізація».

hrafik-bmd-y-ko hrafik-vadi-2012

Під час оцінки ціна важила максимум 70%, строк виконання – 23%, залучення працівників, які зареєстровані та проживають на території Донеччини, та внутрішньо переміщених осіб – 5%, залучення учасників АТО – 2%.

Раніше донецьке, а зараз дніпровське «БМД и Ко» зі статутним капіталом 1 001 грн. належить донеччанці Надії Бистровій. Вона також володіє донецьким ТОВ «Бетон-Пласт» разом зі Світланою Бистровою.

«Ваді 2012» макіївця Дмитра Михайлова зі статутним капіталом 1 тис грн. зареєстроване в Кам’янському (Дніпродзержинськ), однак раніше знаходилося в Макіївці, яку зараз контролює «ДНР».

За даними «ВДЗ», у серпні 2015 року фірма-конкурент виграла два тендери відділу освіти Артемівської міської ради на ремонт дитсадків на 3,60 млн грн. У «Прозорро» є дані про дві угоди за вересень-жовтень щодо ремонтів на 1,40 млн грн.