Мешканці елітного «сбушного» будинку на Паторжинського
27.10.2016   //  

patorzhinskogo-14Власниками чверті квартир в елітному будинку в центрі Києва, вартість яких стартує від $2 млн, є колишні та нинішні працівників держструктур, прокуратури, суддівської або правоохоронної систем.

Про це йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Дім на вулиці Паторжинського, 14 є одним із найдорожчих у Києві. Квадратний метр тут коштує від $13 тис.

patorzhynskoho-prodazh

Раніше земля під будинком належала СБУ. За даними ЗМІ, екс-очільник СБУ Володимир Радченко у сумнівний спосіб продав земельну ділянку Рінату Ахметову. В свою чергу донецький олігарх побудував на ній будинок і вселився у пентхаус з басейном.

Квартира, яку раніше вважали власністю Ріната Ахметова

Квартира, яку раніше вважали власністю Ріната Ахметова

Два роки тому з’явилася інформація, що Ахметов продає коштовну квартиру, а нині в реєстрі інформація про володіння Ахметовим будь-якою нерухомістю на Паторжинського відсутня.

Наводимо інформацію про власників 42 квартир, дані про господарів ще 26 квартир у реєстрі нерухомості наразі відсутні.

Вид нерухомості, площа, власники
171 кв м; свідоцтво про право власності 10.01.2014 року.

ТОВ «Фірма «Сула», Ющенко Петро Андрійович, в іпотеці в банку «Київська Русь».

Леонова Евеліна Михайлівна, співвласниця охоронних фірм.
374 кв м; договір дарування від 25.06.2015 року.

Шелудченко Олена Миколаївна, дружина екс-голови НАК «Нафтогаз» Володимира Шелудченка, який керував компанією в 2006-2007 роках

Марк Алан Гудвіл, громадянин США. Людина з таким прізвищем фігурує як колишній топ-менеджер фірм, пов’язаних з ТНК-ВР.
174, 9 кв м.

Рапута Тетяна Андріївна, договір міни. Сім’я Рапути пов’язана з пасажирськими міжміськими перевезеннями в Сумах. Віктор Іванович Рапута раніше був депутатом Сумської міськради, входив до фракції «Нічний дозор». Від цієї політичної сили був і колишній мер Сум Генадій Мінаєв. При  цьому, інший уродженець Сумщини Володимир Іванович Рапута, раніше очолював міліцію Сум та Чернігівської області.

Джавад Інна Володимирівна, лікарка, співавтор низки патентів, зокрема, способів діагностування астми.
Фоменко Дмитро Іванович, Фоменко Світлана Валеріївна – перший заступник міністра культури. ЇЇ чоловік – власник низки фірм, які зареєстровані на Паторжинського, квартира внесена в декларацію.
175, 9 кв м; договір купівлі-продажу від 15.05.2003 року.

Міленіна Галія Талібуллівна. Мати прокурора Київської міської прокуратури № 6 Павла Міленіна. На його батьків записана купа нерухомості в центрі столиці.

Шатковський Петро Миколайович, колишній перший заступник голови СБУ,

контррозвідник. Реєстрував за цією адресою ТОВ «Партнер-консалтинг». ТОВ «Івестиційно-консалтингова компанія Україна-Китай» та ТОВ «Курортні еко-води».

Москалевський Вячеслав Олександрович. Це президент Кондитерської корпорації «Рошен», реєструвався за цією адресою як співвласник ТОВ «Рошен-Зодіак».
Майданник Світлана Андріївна. Дружина Майданника Олександра Івановича, українського дипломата, виїхала на ПМЖ до Фінляндії.
173, 5 кв м; договір купівлі-продажу від 12.04.2016

Побережнюк Наталія Миколаївна. Раніше мала статус ФОП, її чоловік – Побережнюк Володимир Леонідович займається бізнесом.

301, 00 кв м; договір купівлі продажу 02.02.2011 року.

Шевель Ірина Василівна. Співвласниця ТОВ «Реалсистем».

Троян Роман Олександрович, зять екс-голови Нафтогазу  Володимира Шелудченка. В 2010 році майно було арештоване. Троян працював в КМДА, був заступником  начальника Головархітектури і лідером київської Спілки молодих регіонів.
220, 3 кв м, договір дарування від 23.04.2013 року.

Гречківська Валентина Петрівна, мати члена ВСЮ Павла Гречківського, якого підозрюють в отриманні хабара.

184 кв.м, договір купівлі-продажу 03.03.2015 року.

Квартира записана на 32-річного Джамбулатова Рустама Адамовича, на якого реєструвалася свого часу кілька скандальних фірм. Наприклад, «ТД «Еліт Сервіс», яка у 2010 році стала однією із чотирьох фірм, які Мін’юст часів Олександра Лавріновича призначив монополістами на реалізацію конфіскатом. Реєструвався керівником фірми політика Гарегіна Арутюнова, якого ЗМІ пов’язують з кримінальним світом Дніпра.

Більше фірм зареєстровано на батька Рустама – Джамбулатова Адама Вахаєвича (Віхаєвича), який в соцмережі розміщує свої фото на фоні авто, які зареєстровані на одеського бізнесмена Петра Кулика. До речі, квартиру Джамбулатов купив у родини екс-заступника ген прокурора Віктора Кудрявцева.

Куровська Ольга Яківна, співмешканка Івана Куровського, гендиректора «Житлобуду»
Гончар Олександр Олексійович, співзасновник ТОВ «Кросроуд», ТОВ «паритет Равс».
Лавріненко Віталій Степанович. Людина з таким ПІБ є керівником ТОВ «Савлак».
182,6 кв м; договір дарування від  24.06.2015 року.

Шелудченко Олена Миколаївна – дружина екс-голови «Нафтогаз» Володимира Шелудченка, якій належить і в цьому будинку і квартира №3.

В квартирі зареєстравоана  Нездоля Марина Олександрівна, дочка генерал-майора СБУ Олександра Недолі.
213,4 кв м.

Фірташ Марія Михайлівна, екс-дружина Дмитра Фірташа. Майно арештовано.

Раніше ЗМІ писали, що квартира належала Рінату Ахметову. Як і сусідня квартира. В 2014 році з’явилася інформація, що Ахметов продає свої апартаменти. Нинішня мешканка сусідньої квартири оформила власність в 2011 році.
694 кв м (житлова площа – 332,2 кв м)

Вакуленко Наталія Володимирівна. Це дружина Сергія Вакуленка,  голови наглядової ради ВАТ «Київський завод металовиробів ім. Письменного», який виготовляє металеву сітку. Вона також є засновником низки фірм.

Ходирєва (Бабенко) Наталія Дмитрівна. Дружина В’ячеслава Ходирєва, екс-керівника управління МВС України у Волинській області
233 кв м; договір дарування квартири 16.05.2014 року.

Копитова Наталія Миколаївна, дружина екс-замміністра фінансів Криму Юрія Копитова

 256, 6 кв м.

Маляренко Василь Тимофійович, екс-голова Верховного суду України в 2002-2006 роки. Нині співвласник ТОВ «Юридична компанія Маляренко і Марієн» та співзасновник Всеукраїнської громадської організації «Комітет конституційно-правового контролю України».

Син Маляренко Артем Васильович працює суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. ЗМІ писали про сумнівний бізнес Маляренків із Азаровими та Піскунами.

Баріков Анатолій Олексійович, екс-помічник нардепа 4-скликання Ради Ігоря Осташа. Цю квартиру вказав при реєстрації ТОВ «Інформаційно-аналітичний видавничий центр «Державна справа», та ТОВ «Пост-сервіс». Також в цій квартирі реєструвався Кальченко Микола Опанасович, співвласник «Пост-сервіс».
227,9 кв м, договір дарування від 19.09.2015 року.

Баранюк (Пашковська) Олена Миколаївна. Була співзасновницею «Херсонський міжрайонний благодійний фонд соціального розвитку і допомоги народного депутата Пашковського Л.Б.». Леонід Пашковський був нардепом в 1998-2002 роках, перед цим був віце-президентом корпорації «Республіка», яку очолював Ігор Бакай. Корпорація була першим приватним постачальником в Україну природного газу.

258,4 кв м, договір купівлі-продажу від 18.03.2015

Бурова Вікторія Володимирівна,  була директором клубу «Фітнес-реал». Два роки тому Бурову звинувачували в привласненні 400 тис грн. плати за оренду.

Лук’янова Ксенія Тимофіївна, мати екс-народного депутата ПР Владислава Лук’янова. Іпотека в «Актив-банку» – $221 тис доларів
233 кв м.

ТОВ «Брюховецький гай», бенефіціаром якого вказаний Юрій Федорович Коротиш. Це колишній гендиректор ФК «Карпати», почесним президентом якого є Петро Димінський. Раніше журналісти помічали на парковці будинку авто Димінського.

170,6 кв м, дорговір купівлі-продажу від 23.02.2016 року.

Петросян Сергій Суренович, власник ТОВ «Лубенське племпідприємство».

Бондар Наталія Володимирівна, співзасновниця ПП «Гранд Альтернатива», ТОВ «Міжрічинське» та ТОВ «Спеціалізоване мисливське підприємство «Тужар». Остання фірма має у користуванні майже 7 тис га в Чернігівській області, які вона отримала в 2009 році в оренду на 25 років.
334,7 кв м; договір дарування 13.08.2015

Лабенська Юлія Олександрівна, власниця низки підприємств.

218,6 кв. м; свідоцтво про право власності від 11.08.2003

Мала Наталія Дмитрівна. Таке ПІБ має дружина Ігоря Малого – бізнесмена, який активно приймав участь в тендерах ПАТ «Укргазвидобування».

Рашутін Євген Михайлович, Рашутіна Любов Василівна.

Євген рашутін фігурує як один із ветеранів ФК «Динамо» братів Суркісів. Зі старшим Суркісом Григорієм Рашутін входить до числа підписантів громадської організації «Україна-Китай». Ця ГО і Рашутін є співзасновниками ТОВ «Мандарин тур».

Погиба Віктор Павлович, Кузьменко Світлана Олександрівна. Співзасновники низки підприємств.
212,2 кв м; договір купівлі-продажу від 18.09.2007 року.

Єгоренко Дмитро Віталійович. Людина з таким ПІБ була керівником «Родовід-банку». В цій квартирі також реєструвався нардеп від «Волі народу» Володимир Бандуров з дружиною

Тіхонравова Олена Анатоліївна
782, 7 кв м; свідоцтво про право власності від 21.05.2015 року

Гольдберг (Левчук) Людмила – дружина колишнього банкіра Льва Гольдберга. Квартира арештована Апеляційним судом Києва, особа, в інтересах якої встановлене обтяження – Ганзенко Олег Вікторович, власник іншої у цьому будинку.

Ганзенко Олег Вікторович. Це архітектор, співвласник «Творчої архітектурної майстерні «Архітектурний модуль». Квартира арештована

 

Юрій Школяренко, «Наші гроші»