Син Постного через суд збирається повернути понад 10 мільйонів, вилучених під час обшуку
24.10.2016   //  

Печерський районний суд столиці відкрив провадження за позовом Антона Постного, сина фігуранта «газової справи» Валерія Постного, до Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро України, у якому він вимагає повернути йому $250 тис і 180 тис євро. Про це свідчить ухвала суду від 11 жовтня.

Антон Постний звернувся до суду у вересні цього року. Він просить визнати за ним право власності на $250 тис і 180 тис євро, які були вилучені вилучені в ході обшуку 15.06.2016, і повернути їх йому.

Розгляд цієї справи призначено на 23 листопада о 12:00 у приміщенні Печерського райсуду Києва (каб. 36).

Нагадаємо, 15 вересня Апеляційний суд м. Києва відмовився зняти арешт з майна Валерія Постного, а саме – грошей, вилучених 15 червня під час проведення обшуку індивідуальних сейфів.

За версією слідства, народний депутат від «Волі народу» Олександр Онищенко за активної участі своєї матері Інеси Кадирової та бізнесмена Валерія Постного створив злочинну організацію, до якої у різні періоди були залучені близько 20 осіб. З січня 2013 по січень 2016 рр компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали куплений у ПАТ «Укргазвидобування» газ своїм же фірмам за заниженими цінами, після чого реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Такими діями державі завдано шкоди щонайменше на 1,61 млрд грн.

Валерій Постний був затриманий 15 червня цього року. Йому було повідомлено про підозру у створенні та керівництві злочинною організацією, заволодіння державним майном, створення фірм для прикриття незаконної діяльності (за ст. 255, 191, 205 КК України).

18 червня Постний був взятий під варту із заставою у 1,5 млн грн, яку 3 серпня було збільшено до 250 млн грн. Раніше судові засідання по справі Постного переносилися через його поганий стан здоров’я. У НАБУ ж надали експертизу, яка свідчить, що Постний симулює хворобу.