Яценюківський нардеп катається на Touareg своєї тещі, у якої з’явився бізнес
21.10.2016   //  

Народний депутат із фракції «Фронт змін» Микола Кадикало користується автомобілем Volkswagen Touareg 2014 року випуску, що належить його тещі. Про це свідчать дані його електронної декларації.

tuareh-kadykaloВласницею автомобіля значиться Тереза Федишин. Це 62-річна мати дружини нардепа Оксани Кадикало.

За даними сайту auto.ria, вартість Volkswagen Touareg 2014 р.в. сьогодні стартує від $44 тис.

У квітні 2016 року теща нардепа також купила квартиру в центрі Львова на вул. Я.Стецька площею 104 кв.м. Ціна квартири в реєстрі нерухомості не зазначена. У відкритих джерелах є дані, що у березні 2016 квартира на вул. Я.Стецька площею 122 кв.м. коштувала понад 4 млн грн. /$160 тис.

Також у 2016 році теща нардепа стала співвласницею ТОВ «Галицька деревообробна компанія». Друга половина фірми записана на Олега Вовка з м.Жовква, що у Львівській області.

За даними реєстру нерухомості, у селі Тухолька, де працює «Галицька деревообробна компанія» на Терезу Федишин оформлено деревообробний цех (882 кв.м.), відгодівельник (2362 кв.м.). Свідоцтва про право власності на ці об’єкти видано у 2014 році. Також Тереза Федиши має в Тухольці нежитлове приміщення (526 кв.м.). У реєстрі є дані, що жінка купила його на аукціоні у 2013 році.

Нардеп та його дружина задекларували кілька земельних ділянок та об’єктів нерухомості у Львівській області. Офіційно єдине їх житло – це будинок на 298 кв.м. у селі Липники на Львівщині, яким з 2009 року володіє Микола Кадикало. Також у власності нардепа є недобудована прибудинкова споруда на 57 кв.м. у тих же Липниках, а його дружина Оксана має незавершений садовий будинок на 63 кв.м. у селі Дроговиж на Львівщині.

Микола Кадикало задекларував 79 тис грн. зарплати у парламенті, водночас він має 1,63 млн грн. заощаджень. Його дружина у 2015 році отримала тільки 25 тис грн. допомоги по догляду за дитиною.

Микола Кадикало став народним депутатом у листопаді 2014 року, а до того був начальником Головного управління юстиції у Львівській області. Перед тим очолював фракцію ВО «Батьківщина» у Львівській обласній раді. Ще раніше працював прокурором природоохоронного відділу у Львівській обласній прокуратурі.