Залізниця отримала пропозиції навпіввагонів на 635 мільйонів від Приходька, Тігіпка, януковичевців і «прокладок»
18.10.2016   //  

Філія «Дарницький вагоноремонтний завод» ПАТ «Українська залізниця» 17 жовтня відмінила три тендери на придбання вантажних напіввагонів загального призначення на очікувану суму 342,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

«ДВЗ» загалом оголошував вісім тендерів на загальну суму 978,00 млн грн. Однак по трьом торгам не подав заявки жоден учасник. По решті тендерів на придбання 650 вагонів на очікувану суму 635,70 млн грн. наразі подано щонайменше по дві заявки, по яким буде проведена процедура прекваліфікації. Аукціони призначені на 22 листопада.

Попередньо якась з компаній жалілась на дискримінаційні вимоги. Залізничники визначили, що для вагонів має використовуватись литво лише 2016 року виготовлення. Це виключає можливість вагонобудівників використовувати складські запаси литва 2014-2015 р.в. Залізничники відмовили у зміні цієї вимоги. Також вони відмовили у іншій скарзі на поставку вагонів партіями по 50 штук. Одна з компаній просили розбити поставку на партії по 25 штук, оскільки під’їзні колії заводу-виробника (назви у скарзі не вказано) не вміщають більшу кількість. Залізничники і тут заявили про неможливість піти на поступки.

По трьом найбільшим тендерам подало заявки ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимира Приходька та його партнерів з Естонії та Росії Олега Осіновського, Станіслава Гамзалова та Юрія Андрейченка. Ще чотири заявки зробило ПАТ «Дніпровагонмаш» Сергія Тігіпка.

Окрім цих відомих виробників вагонів також заявки подали ТОВ «Машбудінвест», ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» і ТОВ «Техінвестпостач».

Київський «Машбудінвест» записано на кіпрську фірму «Форвінком Лімітед», чиїм номінальним бенефіціаром вказаний Христофорос Малактос. Фірма подала заявку на тендер з вагонами виробництва «Попаснянського вагоноремонтного заводу». Однак у жодному тендері заявки цих фірм не перетинаються.

Київський «Техінвестпостач» Євгенія Погребняка надало дилерську угоду з ТОВ «Дослідно-механічний завод «Карпати». Ця компанія з Нового Роздолу Львівської області знаходиться у стадії припинення. Ліквідатором є Олег Лошак.

Основним власником «Попаснянського вагоноремонтного заводу» є ТОВ «Аврора лтд». Раніше ця фірма контролювалась нардепом від Партії регіонів Антоном Приходським, близьким до Віктора Януковича. Нині її власником є ПАТ «Альтана капітал» донеччанки Олени Амітан (раніше компанія належала Ігорю Прасолову з оточення Януковича), криворіжка Олена Бескровна і ТОВ «Спецукрпостачання». Остання компанія записана на кіпрську «Юмістреко холдінгз лтд», чиїм бенефіціаром вказаний Панагіотіс Маратефтіс.

48 900 000 UAH

ТДВ Попаснянський вагоноремонтний завод Документи Очікується рішення
ПАТ «Дніпровагонмаш» Документи Очікується рішення
ТОВ «ТЕХІНВЕСТПОСТАЧ» Документи Очікується рішення

97 800 000 UAH

ТОВ «МАШБУДІНВЕСТ» Документи Очікується рішення
ПАТ «Дніпровагонмаш» Документи Очікується рішення

146 700 000 UAH

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Документи Очікується рішення
ПАТ «Дніпровагонмаш» Документи Очікується рішення

146 700 000 UAH

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Документи Очікується рішення
ТОВ «МАШБУДІНВЕСТ» Документи Очікується рішення

195 600 000 UAH

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Документи Очікується рішення
ПАТ «Дніпровагонмаш» Документи

Очікується рішення