Суд арештував мільйон дружини Шепелєва і будівлю, яку вона здала під офіс Юрі Єнакієвському
13.10.2016   //  

Суд наклав арешт на грошові кошти у розмірі 1,25 млн грн і будівлю у провулку Рильському, що належать Галині Шепелєвій, дружині колишнього народного депутата від БЮТ та ПР Олександра Шепелєва. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 4 жовтня.

Вказані 1,25 млн грн Шепелєва 21.09.2016 передала в депозит київському нотаріусу.

Що ж до будівлі з паркінгом загальною площею 6124 кв м, то йдеться про будинок №4 у Рильському провулку в Києві. Цю будівлю Шепелєва через ТОВ «РЕД» нібито здала в оренду «Родовід банку», який сплатив авансами 18,46 млн грн за користування приміщеннями за період з вересня 2009 по вересень 2010 рр. Фактично будинок в оренді банку не перебував.

За даними ухвали, 15.04.2014 Шепелєвій було повідомлено про підозру по ч. 5 ст. 191, що передбачає позбавлення волі з конфіскацією майна. Потерпілим є «Родовід Банк», який просить стягнути з неї 18,46 млн грн завданої шкоди.

За даними матеріалів справи, вказані гроші «Родовід банк» за «оренду» перерахував в «Європейський банк раціонального фінансування», що належав Шепелєвим.

Нагадаємо, у 2014 році ця справа була виокремлена з кримінального провадження про розкрадання коштів «Родовід банку», розслідування якого почалося в часи Януковича.

Галина Шепелєва наприкінці грудня 2012 року була взята під варту із заставою у 6,12 млн грн, яку захисник вніс у липні 2013 року. Після цього вона виїхала в Угорщину, звідки в березні 2014-го була екстрадована разом з чоловіком Олександром Шепелєвим. У зв’язку із внесенням застави знову була звільнена з СІЗО. Що ж до її чоловіка, то він перебував у лікарні, звідки у липні 2014-го втік в Росію. Там він був арештований у березні 2015 року і, за даними «Обозревателя», в липні цього року вийшов на волю в обмін на співпрацю з ФСБ РФ.

Колишній тимчасовий адміністратор «Родовід банку» Сергій Щербина у 2014 році заявив в інтерв’ю «Українській правді», що після націоналізації напівмертвого «Родовід банку» тодішній прем’єр Юлія Тимошенко призначила Олександра Шепелева «смотрящим» за банком. І саме під керівництвом останнього відбувалася згадана вище оборудка.

Варто додати, що перед «орендою» будівлі відбувся її фіктивний ремонт, за який «Родовід» сплатив у 2009 році 24 млн грн (у вказаному приміщенні мав розміститися головний офіс націоналізованого банку «Родовід»). Як зізнався в суді директор «АК Інжиніринг» Володимир Артюх – фірма, що виконувала роботи – фактично вартість робіт була 1,5-2 млн грн, а не 24 млн грн.

Після того, як у 2010 році СБУ порушила кримінальні провадження стосовно махінацій у «Родовід банку», у будівлі в Рильському провулку відкрив свій офіс екс-нардеп від ПР Юрій Іванющенко.