«Прокладці» юристів заплатять 85 мільйонів за школу в Чабанах з будматеріалів по завищеним цінам
30.09.2016   //  
Фундамент школи в Чабанах

Фундамент школи в Чабанах

Чабанівська селищна рада Києво-Святошинського району Київської області 27 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Будівельна країна «Вакан» будівництво школи за 85,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2018 року мають звести школу на 24 класи або 720 учнів по вул. Юності, 5.

Вартість будівництва становить 118 тис грн. за місце. За даними Мінрегіонрозвитку, будівництв шкіл нині коштує 70 тис грн. за учбове місце, тобто на 40% дешевше.

Виконають будівельні роботи, зовнішнє та внутрішнє опорядження, встановлять два ліфти, вікна і двері, влаштують інженерні мережі, мережі зв’язку, актовий зал, котельню, трансформаторну підстанцію, сміттєзбірник, навіс та учбову теплицю, благоустроять і озеленять територію.

tsehlaУ протоколі узгоджених цін на матеріальні ресурси наведено ціни на будівельні матеріали, які значно перевищують ринкові. Наприклад цеглу керамічну одинарну повнотілу марки М200 для будівництва оплачують з розрахунку 4 тис грн. за тонну. У той час як у відкритих джерелах є дані про продаж імпортної цегли у півтора-два рази дешевше у перерахунку з штук на тонни.

Лічильник тепла Apator-Powogaz (Апатор-Повогаз) LQM-III діаметром 50 мм оплатять по ціні 16 628 грн., тоді як його можна придбати за 13 297 грн.

Проект фінансується порівну з державного і місцевого бюджетів. Сьогодні на місці об’єкту знаходиться фундамент, який почали будувати ще в 2000 році.

Засновниками «Будівельна країна «Вакан» зі статутним капіталом 1 тис грн. є юристи Віталій Стрельніков і Денис Осмоловський.

Останній володіє адвокатським об’єднанням «Адвокатський Центр» з Олексієм Калмиковим, ТОВ «Єдина служба правової допомоги» зі Світланою Осмоловською, Юлією Турчіною та Анатолієм Слободяном – колишнім гендиректором «Укрзалізниці» (1997-2000) та екс-начальником Південно-Західної залізниці (2000-2002).

Також Осмоловський керує ТОВ «Фінансово-правові дослідження» Світлани Осмоловської, ГО «Правова допомога 3222» і Міжнародним благодійним фондом «Либідь». У 2014 році він висувався у нардепи від ВПО «Україна – Єдина Країна».

Стрєльніков є співвласником вишгородського ТОВ «Дніпро-М» із Вікторією Олексієнко.

У 2015 році він балотувався у Київраду від Патріотичної партії України.

За даними «ВДЗ», переможець не вигравав торгів. У «Прозорро» є дані про дві нещодавні угоди із дитсадками Київщини про ремонтно-будівельні роботи на суму 1,54 млн грн.

Пропозиція фірми не містила аналогічних договорів, лише довідку про їх наявність.

Єдиним конкурентом було житомирське ТОВ «Север-Сталь Конструкція» із вищою на 0,9% ціною. Засновниками фірми є Андрій Мухін і Сергій Білобровенко.

Останній володіє ТОВ «Промислова група «Север-Сталь», де Мухін раніше був в.о. директора. У 2012 році воно отримало єдиний підряд Київської САД на влаштування шумозахисної стінки за 3,21 млн грн.

Сама фірма-конкурент нещодавно виграла єдиний тендер ПАТ «Укрзахідвуглебуд» на поставку конструкційних металевих виробів на 7,29 млн грн.