Сестрі «діамантового прокурора» Корнійця арештували купу землі під Києвом
29.09.2016   //  

prokopenkoСуд за клопотанням слідчих Генпрокуратури наклав арешт на майно Лариси Прокопенко, сестри екс-зампрокурора Київської області Олександра Корнійця. Про це пише Леся Іванова у «Наших гроших з Денисом Бігусом» з посиланням на рішення Печерський районний суд м.Києва від 9 вересня.

Генпрокуратура просила арештувати майно Лариси Прокопенко в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000336. Йдеться про так звану «сміттєву справу». Корнійцю закидають те, що він заволодів часткою у ТОВ «Компанія «Ніколсан» (займається вивезенням сміття) з використанням свого службового становища. Власність оформив на свою сестру Прокопенко, як на підставну особу.

8 серпня цього року Корнійцю повідомили про підозру у вимаганні та підробці документів, як організатору злочину, Прокопенко – як спільнику. За таким переліком статей передбачено позбавлення волі на 7-12 років з конфіскацією майна. Відтак прокуратура звернулася до суду з проханням накласти арешт на майно Прокопенко, клопотання задоволено у повному обсязі.

Арешт накладено на:

1) Дві квартири Лариси Прокопенко в Києві (просп. Науки, буд. 98, площа невідома) та Обухові (вул. Київська, буд. 174-б, площа 97 кв.м.)

2) Низку транспортних засобів, зокрема Mersedes-Benz GL 500 (2012 р.в.)

3) Низку земельних ділянок по Київській області:

  • 5 ділянок по 0,15 га у смт. Коцюбинське. Земля розкроєна в Біличанському лісі, призначення змінене для будівництва житлових будинків. У в червні 2011р. на всі ці ділянки уже накладав арешт слідчий Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області. Окрім того одну з ділянок у 2013 р. арештовував ще й Ірпінський міський суд. Тоді прокуратура заявила, що ділянка була віддана Коцюбинською селищною радою в приватну власність незаконно. Суд визнав землевідвід і акт на землю недійсними, але вимогу визнати право власності на ділянку відхилили з тієї причини, що прокуратура не конкретизувала – кому.

irpin1 irpin2

  • 6 ділянок в с.Малютянка, загальною площею 10,46 га, придбані у травні 2015 р. Ці ділянки цікавлять ГПУ в рамках іншого провадження по Корнійцю – набуття активів у значному розмірі, законність яких не доведена (незаконне збагачення). Досудове розслідування встановило, що у 2009-2010 р.р. на території Малютянської сільради низці громадян без їхнього відома безоплатно виділили земельні ділянки. Згодом ділянки перейшли у власність зокрема сестрі  Корнійця. Відомості щодо землевідводів, разом із переліком отримувачів землі, містилися у вилучених при обшуку в Корнійця документах.

maliutianka maltianka

  • 2 ділянки у с.Северинівка (Макарівський р-н), (на 0,79 га і на 1,85 га), придбані у червні 2015 р. Цільове – будівництво житлового будинку.

severinivka1 severinivka2

  • 2 ділянки в с.Лісники, по 0,1 га кожна, одна посеред лісового масиву, друга понад озером, придбані в один день.

lisniki-1 lisniki-2

  • одну ділянку в мікрорайоні Жуляни, площа 01, га, призначення – для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва. Ринкова вартість – близько 1 млн грн.

zhuliani zhuliani-prodazh

одну ділянку у Пертопавлівській Борщагівці, площа 0,1 га, приватний сектор. Вочевидь, арештована помилково через накладки в кадастрі, оскільки за даними майнового реєстру на цьому місці стоїть будинок, що належить сторонній особі.