«Голден Деррік» повертається з офшором, пов’язаним з російським мільярдером, що гуляв з Кличком і Кернесом
27.09.2016   //  
Російській бізнесмен Павло Фукс у січні 2016 року погуляв по Харкову з Геннадієм Кернесом і Віталієм Кличком.

Російській бізнесмен Павло Фукс у січні 2016 року погуляв по Харкову з Геннадієм Кернесом і Віталієм Кличком.

На український ринок видобутку газу повертається компанія «Голден Деррік», у якої з’явились пов’язані з Росією офшорні власники. Про це у «ЛігаБізнес» пише Євгеній Головатюк.

Після більше двох років судових розглядів компанія «Голден Дер рік», яку ЗМІ пов’язували з колишніми міністрами часів Віктора Януковича Едуардом Ставицьким і Миколою Присяжнюком, повернула собі право на розробку українських газових родовищ.

Державна служба геології та надр в кінці серпня – початку вересня відновила «Голден Дерріку» дії трьох спеціальних дозволів (ліцензій) на газові площі в Полтавській, Харківській і Дніпропетровській областях.

Якщо рішення Держгеонадр не буде оскаржено в судах, компанія може почати розробку родовищ і видобуток природного газу.

Щоправда вигодонабувачем розробки надр буде вже не Ставицький. З 2015 року року за діяльністю «Голден Деррік» стоїть російський капітал.

Раніше «Економічна правда» писала, що новим власником кіпрської Hartlog Limited, якій належить 67% Голден Деррік, стали компанії пов’язані з російським підприємцем Павлом Фуксом.

За даними «Голден Дер рік», наданих в рамках судових слухань в минулому році, замість «Dorigin Limited» єдиним акціонером компанії стала «Utmost Capital Limited» (Кіпр).

Згідно з інформацією «Панамського архіву» формальними власниками «Utmost Capital Limited» є компанія «Dorchester International Inc», а також громадяни Багамських островів Панайотов Ассайас, (Panayiota Isaias), Мелоні Рід (Meloney Reed) і Джейн Міхайліді (Jane Michaelidou). Такі ж акціонери у віргінських офшорів «MCG Development Limited» і «MCG Invest Limited» і ще 12 компаній.

«MCG» (MosCityGroup) – це девелоперська компанія Фукса, якій зокрема належить бізнес-центр Москва-сіті та інші активи в Росії. Прямого зв’язку віргінських компаній з московської MosCityGroup «Ліга.net» знайти не вдалося.

Павло Фукс в панамських документах фігурує як кінцевий бенефіціар белізькою «Mildene company inc.», яормальним власником якої значиться все та ж «Dorchester International Inc.» У Голден Деррік на запит ЛІГА.net з цього приводу не відповіли.

Нагадаємо, Павло Фукс відомий своїми зв’язками з українськими політиками. Цієї зими він взяв участь у прогулянці мерів Харкова Геннадія Кернеса та Києва Віталія Кличка. У свою чергу Кернес раніше гуляв на весіллі доньки Фукса у Франції.