«Прокладка» з тисячним статутником отримає 80 мільйонів на переоснащення станції «Укртрансгазу»
23.09.2016   //  

Філія «УМГ «Львівтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 15 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «ЗМК-1» технічне переоснащення системи електропостачання дотискувальної компресорної станції «Дашава» за 80,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Мають замінити розподільчий пристрій, 2 комплектні трансформаторні підстанції, 9 розподільчих пунктів, 3 шафи постійного струму, 2 установки компенсації реактивної потужності, а також кабельні лінії.

За протоколом розкриття, дорожчими конкурентами були ТОВ «Енергоконсалт» і ТОВ «Волинська електротехнічна компанія». Однак заявку останньої фірми з невідомої причини не оцінювали, хоча вона й не була відхилена.

Київська фірма «ЗМК-1» зі статутним капіталом 1 тис грн. вперше виграла тендер. Її засновником є кіпрська компанія «Пекуліарі Лімітед» Сергія Бабаяна. На цей же офшор нині записане ТОВ «А.С.П. Лтд».

Керує фірмою-переможцем Євген Руденко.

У 2011-2014 рр. компанія зі схожою назвою – ТОВ «Запорізька механізована колона №1» виграла в системі «Укртрансгазу» тендери на електромонтажні роботи на 42,35 млн грн. Цю фірму заснував Олександр Косяк, але в 2013 р. фірму перереєстрували на директора – Юрія Половинка.

adresa-tov-enerhokonsaltВласниками київського «Енергоконсалту» є Олександр і Тетяна Максимець. В одній квартирі з фірмою по вул. Верховинна , 7 зареєстровано ще п’ять підприємств.

Конкурент почав вигравати торги у 2010 р., і відтоді отримав підрядів на 340,97 млн грн, майже всі – у ПАТ «Харківська ТЕЦ-5».

Зокрема у травні ТЕЦ замовила йому будівництво випарної установки за 72,15 млн грн.

Луцька «Волинська електротехнічна компанія» належить Вячеславу Скалюку. В 2015 р. він ішов у Волинську облраду від партії «Європейська партія України» Миколи Катеринчука.