Столичний чиновник підозрюється у вимаганні «відкату» у переможця тендеру на лікування учасників АТО
22.09.2016   //  

Суд за підозрою в отриманні хабаря помістив під варту головного спеціаліста Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Про це свідчить ухвала Подільського райсуду м.Києва від 20 серпня.

Підозрюваний був переведений на цю посаду 13 листопада. Тобто через три дні після того, як Держслужба АТО уклала договір на 7,58 млн грн. із ТОВ «Санаторій «Феофанія» реабілітацію 1500 ветеранів війни і учасників АТО у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському та Печерському районах Києва.

Підозрюваний чиновник вступив у змову ще з однією особою, ім’я якої в ухвалі приховано. Його спільник мав поставити вимогу директору ТОВ «Санаторій «Феофанія» щодо передачі 21% від суми сплачених коштів по договору. Неправомірна винагорода вимагалась за те, що фірма перемогла у тендері, а також, щоб вона і надалі залишалась виконавцем послуг по цьому договору.

16 серпня головний спеціаліст Держслужби АТО сам зустрівся із директором приватного санаторію в кафе на Троєщині. Чиновник запропонував йому наступного дня прибути в приміщення Держслужби для перерахунку компанії коштів по договору.

17 серпня спільник чиновника повідомив директору ТОВ «Санаторій «Феофанія», що для того, аби Держслужба АТО надалі виконувала умови договору, він має дати 230 тис грн. хабаря. Кошти ці, за передньою домовленістю, мали бути передані вже згаданому чиновнику.

18 серпня директора приватної фірми передав посереднику 230 тис грн. Того ж дня в закладі «Кофе Хауз» на Хрещатику кошти передали чиновнику. Після цього він був затриманий правоохоронцями.

Кримінальне провадження № 42016101070000112 за ч.3 ст. 368 ККУ зареєстроване ще в червні цього року, ймовірно, за заявою директора компанії, в якого вимагали гроші.

Суд задовольнив клопотання прокурора про тримання підозрюваного чиновника під вартою, з подальшим утриманням у Київському СІЗО № 13. Водночас він міг бути звільнений з-під варти під заставу у розмірі 2 млн грн.

На сайті «Судова влада» є дані, що вищезгадане рішення направлене до апеляційного суду.