Нацгвардія замовила терміновий ремонт водометів для розгону демонстрацій за 10 мільйонів (додано)
09.09.2016   //  

spetsavtomobil-tornado(додано порівняння цін)

Військова частина 3030 Національної гвардії (Київ) 29 серпня уклала угоду з ТОВ «Компанія Тітал» щодо ремонту спецавтомобілів вартістю 9,60 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Угодою передбачено до кінця року зробити ремонт та модернізація двох автомобілів АВС-40 «Торнадо» на базі автомобіля КАМАЗ (на фото).

Тобто ремонт одного авто коштуватиме 4,80 млн грн, або близько 190 тис. Це ненабагато дешевше від закупівельної ціни цих водометів. МВС купило їх у 2012 році по 2,45 млн грн, що тоді відповідало $300 тис.

Разом з тим, вартість ремонту міліцейських водометів набагато більша, ніж абсолютно нові пожежні автоцистерни, нещодавно замовлені Держслужбою надзвичайних ситуацій по 3,77 млн грн.

Більш детальна інформація про заплановані роботи відсутня, так як угода укладена за переговорною процедуру.

Відмову від тендера конкурсний комітет пояснив нагальною потребую в здійсненні закупівлі. Причиною такого кроку названо суспільно-політичну ситуацію в країні та  збільшення останнім часом заходів із залученням великої кількості громадян, які не рідко переростають в сутички з правоохоронцями.

ТОВ «Компанія Тітал» є киянин Павло Брицький і Петро Брицький, професор кафедри історії України Чернівецького національного університету.

«Компанія Тітал» була співзасновником ТОВ «Дозор» разом з «Благодійний фонд сприяння державній пожежній охороні міста Києва», що заснували Ігор Немировський і Анатолій Косар. Останній в 2003-2006 роках працював начальником Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій в місті Києві. Пов’язані з його родичами фірми отримали ліцензії ДСНС на посередницькі послуги з передачі тривожних сигналів про пожежу. З 2010 року очолює Управління екологічної політики та техногенної безпеки Секретаріату Кабінету Міністрів України.