Тесть арештованого замголови Держпраці виявився братом головного тюремника країни
07.09.2016   //  

Тесть замголови Держпраці Михайла Бардонова є братом голови Державної пенітенціарної служби Володимира Палагнюка.

У серпні цього року суд арештував майно Михайла Бардонова, затриманого при отриманні хабаря. Знайдені у помешканні підозрюваного $150 тис арештовані не були, оскільки тесть Бардонова заявив, що це його гроші, передані сім’ї підозрюваного для придбання спільного будинку за містом.

Тесть Бардонова – Анатолій Палагнюк. Обидва є засновниками «Садово-городнього товариства «Сонячний-І». Третя співзасновниця – киянка Світлана Доброчинська. Товариство зареєстроване у селі Луб’янка Київської області.

Також Анатолій Палагнюк є власником «Торговельно-інвестиційної компанії «Євроленд». Підписантом підприємства є Михайло Бардонов. Тесть чиновника має у власності 1,5 га землі у Хмельницькій області, які передав в оренду, а також ½ будинку площею 55 кв.м.

Теща Ганна Палагнюк має частку у запорізькому «ВГВ-Брок», де її партнерами є киянин Олександр Ярошенко і запоріжанка Галина Вітрук. Також у власності Ганни Палагнюк є квартира 35 кв.м. у Дніпровському районі Києва і будинок 182 кв.м. у Хмельницькій області.

З жовтня 2014 р. по січень 2016 р. Михайло Бардонов був заступником начальника управління Державної пенітенціарної служби у м.Києві та Київській області. Державну пенітенціарну службу з серпня 2014 р. очолює Володимир Палагнюк. Це рідний брат Анатолія Палагнюка – тестя Бардонова.

У 1990-х роках Володимир Палагнюк відомий як заступник начальника Дніпровського районного управління Головного управління МВС України в Києві, майор міліції. У його офіційній біографії зазначається, що у 2005-2014 рр. він працював у комерційних структурах. За останні три роки декларував одну квартиру, половину будинку і земельні ділянки у Хмельницькій області. Членів сім’ї у деклараціях не вказував.

У травні цього року уряд прийняв постанову про ліквідацію Державної пенітенціарної служби. Її функції будуть передані Міністерству юстиції.