Завод «регіонала»-перебіжчика подарував новому губернатору Lexus за 3 мільйони
05.09.2016   //  
Нардеп-бізнесмен Вячеслав Богуслаєв і губернатор Костянтин Бриль

Нардеп-бізнесмен Вячеслав Богуслаєв і губернатор Костянтин Бриль

Запорізька обласна державна адміністрація 22 серпня відмінила торги на оренду автомобілів для перевезення голови ОДА. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на систему «Прозорро».

Облдержадміністрація планувала замовити седан типу Lexus LS460L преміум класу не раніше 2015 року випуску та седан типу Skoda Super B вищого представницького класу не раніше 2013 року випуску.

Торги відмінено у зв’язку з поданням менше двох тендерних пропозицій.

Свою пропозицію вартістю 300 тис. грн. подало лише КП «Автогосподарство» Запорізької обласної ради. Комунальники запропонували саме Lexus LS460L і Skoda Super B потрібних років випуску.

Skoda Super B належить безпосередньо КП «Автогосподарство», яке придбало автомобіль у 2013 році.

Lexus LS460L (номерний знак АР5498СХ) комунальне підприємство взяло 6 червня в позичку до кінця року (тобто в безкоштовне користування) у ПАТ «Мотор-Січ», яке є власником автомобіля. При цьому автомобіль за «Мотор-Січчю» зареєстровано за три дні до цього – 3 червня (перша реєстрація).

Балансова вартість автомобіля складає 3,2 млн. грн. (близько $123 тис. по нинішньому курсу).

Lexus LS460L має гібридний бензино-електричний двигун об’ємом 4,6 літри, максимальною потужністю 224 кінських сил.  Розгін до 100 км за 6,3 секунди. Споживання пального – майже 17 літрів у міському циклі і 9 літрів на шосе.

лексус

Для замовлення послуг перевезення голови облдержадміністрації Костянтина Бриля КП «Автогосподарство» 23 серпня оголосило повторні торги.

ПАТ «Мотор-Січ» контролюється народним депутатом В’ячеславом Богуслаєвим (група «Воля народу». В попередньому скликанні – Партія регіонів).

В лютому 2016 року під час відвідин Костянтином Брильом  заводу «Мотор-Січ» В’ячеслав Богуслаєв  розповів журналістам: «Много было руководителей региона, но никто из них не спрашивал о рабочих местах, а Константин Брыль интересуется, сколько людей мы уволили или приняли на работу. С властью надо дружить».

Костянтин Бриль 25 вересня 2015 року був призначений першим замголови Запорізької ОДА. На той момент він був генерал-майором СБУ, працював у центральному апараті спецслужби. У квітні 2016 року Бриль був призначений запорізьким губернатором.