Костюка виправдали і справа екс-очільників «Укргазвидобування» «загубилася» на етапі експертизи
02.09.2016   //  

Вже більше шести місяців триває судово-економічна експертиза по кримінальному провадженню щодо колишнього голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Сергія Костюка і його заступника Вадима Шленчака. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру судових рішень.

23 жовтня 2015 року суд визнав невинуватими та виправдав Костюка і Шленчака. Як відомо, їх звинуватили у діях на користь ТОВ «ВОГ Трейдинг», внаслідок чого «Укргазвидобування» недоотримало щонайменше 16,76 млн грн доходів. Йдеться про продаж навесні 2014 року фірмі 18,21 тис т скрапленого газу за заниженими цінами по прямому контракту, а не через біржевий аукціон.

Шевченківський райсуд Києва вказав, що «державним обвинуваченням не доведено в яких саме особистих інтересах діяли Костюк та Шленчак, яку і від кого саме вони отримали неправомірну вигоду при укладенні договору з ТОВ «Вог Трейдинг», які саме корисливі мотиви у них були.

2 грудня 2015 року Апеляційний суд м. Києва за скаргою прокурора відділу прокуратури м. Києва Олексія Сибірякова відкрив апеляційне провадження. Розгляд скарги було призначено на 23 грудня.

Далі в держреєстрі є дані лише про те, що 21 січня цього року апеляційний суд призначив повторну комісійну судово-економічну експертизу. Проведення експертизи доручено експертам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С.Бокаріуса.

Експерти мали відповісти на питання стосовно ціноутворення вартості реалізації скрапленого газу по договору, правильності висновків ДФІ стосовно суми завданих збитків і наявності документального підтвердження завданню шкоди «Укргазвидобуванню».

Стосовно тривалості експертизи суд нічого не вказав.

Вже понад півроку жодних даних по цій справі у реєстрі немає.

Більше про результати антикорупційної роботи прокуратури читайте у дослідженні «Наших грошей» «Прокурори і корупціонери: річний зріз».