Труханов дасть офшорникам 39 мільйонів на ремонт дамби, щоб не затопило його митний «Євротермінал» (фото)
01.09.2016   //  

Управління капітального будівництва Одеської міськради 23 серпня за результатами  тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс» капітальний ремонт дамби Хаджибейського лиману за 39,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Дамба Хаджибейського лиману1Дамба Хаджибейського лиману2

До липня 2017 року відремонтують аварійні ділянки дамби довжиною 900 м. Відсиплють пісок під і над водою, влаштують захисний шар із геотекстилю Typar SF49 і протифiльтрацiйний екран з поліетиленової плівки Юніфол, укладуть матраци Bontek, накачають у них цементно-піщану суміш, демонтують залізобетонні блоки.

Тендер провели з другої спроби. Крім нинішніх переможця та єдиного конкурента ТОВ «Ростдорстрой» із групи «Рост» Олександра Жукова, на перші торги прийшло ПП «Укрспецтехніка» з нижчою на 14% ціною. Однак цю заявку відхилили через нестачу кількох підписів і відбитків печатки, копій трудових книжок двох працівників та неналежно заповнену довідку про персонал. «БК «Промбудсервіс» не допустили через відсутність копії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу і даних про податкову заборгованість, відтак закупівля була відмінена.

Раніше дамбу, яка йде вздовж Об’їзної дороги, підсипали будівельним сміттям. У разі її прориву може затопити весь перешийок між лиманом і морем. Там знаходяться Поля Зрошення, Одеський НПЗ, нафтобази, Нафтова гавань, житло, а також Сухий порт – автомайданчик ТОВ «Євротермінал», пов’язаного з Олександром Жуковим і Геннадієм Трухановим (докладніше у статі «Дао Озопулоса»).

Дамба Хаджибейського лиману3

«БК «Промбудсервіс» з Одещини записано на кіпрську компанію «Френвер Файненс Лімітед» («Frenver Finance Limited»). Із червня директором є Олексій Белосохов, до того ним був Олександр Глубокий.

У 2012 році ДП «Одеський морський торговельний порт» замовив фірмі добудову причалу № 1-з для генеральних вантажів на Андросівському молу за 113,18 млн грн.