Суд арештував «OlympicVillage» Кривопішина, який будували коштом залізниці (додано)
29.08.2016   //  

олимпиквилладж(Додано інформацію про скасування арешту)

Суд арештував майно спорткомплексу «OlympicVillage», розташованого по вул. Олімпійській, 1,с. Ходосіївка в Київській області. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 17 серпня.

Арешт накладено за клопотанням прокурора Генеральної прокуратури України Богданова О.О. Майно спорткомплексу заарештовано як доказ у кримінальному провадженні № 22015000000000033 за фактом розтрати майна і зловживання службовим становищем ДТГО «Південно – Західна Залізниця».

Розслідування встановило, що обладнання, а також будівельно-монтажні роботи для спорткомплексу оплачувались коштом залізниці. Витрачені матеріальні ресурси, за вказівкою тогочасного начальника «Південно – Західної Залізниці» протиправно списувалися як благодійна допомога Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Покази підтвердило понад 30 робітників, допитані в якості свідків. Правопорушення також підтверджені звітом про результати фінансового аудиту ДТГО «ПЗЗ».

Власником спорткомплексу «OlympicVillage» є ПАТ «Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України». У свою чергу засновником ПАТ «Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України» є ТОВ «Солід Актив», власником якого є «Трасті Інвестмент (груп) Лімітед» (КНР, Гонконг). Згідно з останнім річним звітом гонконгської компанії «Трасті Інвестмент», її власником значиться віргінський офшор «Time Supreme International Limited».

За даними слідства, гонкогська компанія видала генеральну довіреність Любові Бєловій, дружині Кривопішина, на отримання відсотків, дивідендів, а також здійснення будь-яких банківських трансакцій від імені та в інтересах компанії.

Шкода державним інтересам попередньо оцінюється в 1,59 млн грн. Для більш точного визначення розміру шкоди необхідна технічна економічна експертиза, для якої об’єкт треба зберегти у незмінному вигляді. Крім того, без арешту спорткомплекс може бути відчужений, що унеможливить його конфіскацію у майбутньому.

Суд визнав клопотання обґрунтованим і наклав арешт.

Після оприлюднення цієї інформації адвокат «OlympicVillage» Надія Шульга оприлюднила копію судової ухвали про скасування арешту. Рішення суду датується 19 серпня. У судовому реєстрі текст ще не опублікований.

Захисники «OlympicVillage» аргументували зняття арешту неспівмірністю вартості арештованого майна – 10,59 млн грн. проти суми збитків – 1,59 млн грн. Також суд визнав спростованими твердження про розтрату коштів залізниці. Взято до уваги, що благодійна допомога церкві надавалась відповідно до фінплану підприємства. А роботи в «OlympicVillage» вартістю 1,59 млн грн. виконувались за договором «Південно – Західної Залізниці» і «УЦОП». І згідно з документами в матеріалах справи був повністю оплачений.

57c5695554601-0157c5695b9ee20-0257c5695ff2f8b-0357c56964831a8-04