Суд зменшив арештованому екс-директору облавтодору заставу до 1,5 мільйона, по якій він може вийти на волю
25.08.2016   //  

Суд задовольнив апеляційну скаргу адвоката екс-директора ДП «Дніпропетровський облавтодор» Андрія Костюченка і зменшив розмір застави з 9,63 млн грн. до 1,45 млн грн. Про це свідчить ухвала Апеляційного суду Дніпропетровської області від 3 серпня.

17 липня за рішенням суду Костюченка взяли під варту на 60 діб із можливістю звільнення під заставу в сумі 9,63 млн грн.

Андрія Костюченка підозрюють у розтраті 9,96 млн грн. на закупівлях бітуму.

Слідчий прокуратури клопотав про арешт Костюченка, щоб той не втік за кордон. З’ясовано, що в березні цього року Костюченко з цивільною дружиною заснували у Польщі компанію «M.A.K. group» і планували туди переїхати.

Адвокат оскаржив тримання під вартою, вимагаючи замінити його на домашній арешт.

Адвокат вказав на те, що розгляд клопотання про арешт відбувалося без участі захисника підозрюваного. А повідомлення про підозру станом на 3 серпня Костюченко так і не отримав.

Ухвалюючи рішення про арешт суд, на думку адвоката, не врахував міцних соціальних зв’язків підозрюваного, незадовільний стан здоров’я, позитивні характеристики, тощо.

Крім того, визначивши 9,63 млн грн. застави слідчий суддя ніяк не обґрунтував саме такий розмір застави.

Суд вирішив, що Костюченко обгрунтовано підозрюється у вчиненні злочину і є ймовірність його втечі за кордон. Тому суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас щодо застави, то апеляційний суд вирішив, що її сума занадто велика і необґрунтована судом. Крім того, Костюченку інкримінується розтрата коштів, а не заволодіння ними. Тому суд зменшив заставу до 1,45 млн грн.