У Бабиному Яру за 27 мільйонів облаштують Алеї Праведників і Мучеників
23.08.2016   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 9 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ягуар» роботи з благоустрою частини території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» за 26,75 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До жовтня облаштують Алею Праведників та Алею Мучеників (Дорога Скорботи) в межах вул. Мельникова та вул. Олени Теліги у Шевченківському районі.

Зокрема оновлять покриття, влаштують освітлення, системи зв’язку та сигналізації, зовнішні мережі автоматичного поливального водопроводу, встановлять пам’ятний знак розстріляним ромам, відреставрують бронзову Менору, перенесуть пам’ятний знак розстріляним дітям, озеленять територію.

За словами заступника голови КМДА Олександра Спасибка, на роботи з державного бюджету виділено 29,40 млн грн., а з міського – 1,47 млн грн.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що до 75-річчя трагедії у Бабиному Яру туди перевезуть пам’ятник у вигляді ромської кибитки із заповідника «Кам’янець».

Нагадаємо, у 2011 році Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр» Українського інституту національної пам’яті замовив ТОВ «Будівельна компанія «Петрович і К» розробку проекту Алеї праведників за 298 тис грн.

Нині конкурентами були ПП «Енергострім» Олега Чернієнка і ТОВ «Кремень – 1» Сергія Сердечнюка. Остання фірма пропонувала нижчу на 7,8% ціну, але програла через вдвічі довший строк виконання.

Київський «Ягуар» належить Василю Васильовичу та Євгену Васильовичу Рахмайловим і Сергію Халімоненку.

Євген Рахмайлов керує ТОВ «Будівельно-промислова компанія «Ягуар» Світлани Рахмайлової та володіє ТОВ «Укрпромбудресурс» із Андрієм Ревою.

Василю Рахмайлову разом із Русланом Кравченком також належить ТОВ «Будівельно-інвестиційна група «Ваш холдинг».

Усього з 2008 року фірма-переможець виграла тендерів на 96,36 млн грн. Нинішній підряд – найбільший з отриманих нею.