НАБУ зайнялось старою крадіжкою заводського офісу за адресою нинішнього офісу НАБУ
22.08.2016   //  

набуНаціональне антикорупційне бюро розслідує відчуження майна Державного Київського дослідного заводу «Дніпро». Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду м. Києва від 11 серпня.

Національне антикорупційне бюро веде досудове розслідування у кримінальному провадженні №52016000000000162 за фактом зловживання службовим становищем керівництва Міністерства промислової політики та Державного Київського дослідного заводу «Дніпро». Кримінальне провадження зареєстроване 25 травня цього року.

Адреса місцезнаходження майна у тексті судового рішення прихована.

Водночас у судовому реєстрі є дані, що у 2008 році «Інпут-Стар» добилася через суд визнання укладеними договорів продажу нежилих приміщень заводу «Дніпро» за адресою м.Київ, вул. Сурикова,3. Договори стосувалися приміщень 358 кв.м. і 978 кв.м.

При цьому офіс Національного антикорупційного бюро також знаходиться по вул. Сурикова,3.

Встановлено, що посадові особи Кабміну, Мінпромполітики і заводу «Дніпро» з метою отримання неправомірної вигоди, використовуючи підроблені протоколи держустанови «Агентство з питань банкрутства», відчужили на користь ТОВ «Інпут-Стар» державне майно площею 3724 кв.м., спричинивши тяжкі наслідки інтересам держави.

У подальшому з метою маскування незаконного походження майна укладалися удавані угоди купівлі-продажу майна за заниженою вартістю. Договори укладалися ТОВ «Дніпроель», ТОВ «Андіго Трейд», ТОВ «Адей Констракшнз», ТОВ «Інпут-Стар», ТОВ «Терра Люмен», ТОВ «Прімусінтерпарес», ТОВ «Фамаволат», ТОВ «Розчерк пера», ТОВ «Тайм-Груп», ТОВ «Гранддлен», ТОВ «Теллавіт», а також фізособами. Частину цих компаній слідство вважає фіктивними.

Старший детектив НАБУ звернувся до суду щодо доступу до документів у бюро технічної інвентаризації, які стосуються реєстрації прав власності на майно держзаводу «Дніпро».

Також суд дав доступ НАБУ до реєстраційних справ ТОВ «Інпут-Стар» і ТОВ «Хортем-Трейд» а також архівної справи ліквідованого заводу «Дніпро» і документів у ДГУ «Агентство з питань банкрутства».

Компанія «Інпут-Стар» з 2009 р. значиться як припинена. Останньою власницею була Наталія Михайлусь з м.Обухів Київської області.

У реєстрі нерухомості є дані, що у 2009 році приміщення площею 978 кв.м. придбало підприємство «Тайм-Груп», засноване ТОВ «Хортем-Трейд», власником якого є Наталія Сенчугова з м.Українка Київської області.

Також, за даними майнового реєстру, на вул. Сурікова,3 у 2007-2008 рр. купила три приміщення фірма «Гранддлен» – 352 кв.м., 1021 кв.м., 384 кв.м.

Сьогодні «Гранддлен» оформлено на ТОВ «Спайк-Груп» з Полтавської області, засновниками якого є Тетяна Литвиненко і ТОВ «Гласскутер» Сергія Скляра. Щонайменше до березня 2015 р. «Гранддлен» було записано на ТОВ «Катміх» Катерини Михайлусь. З серпня цього року «Катміх» перебуває у стані припинення.

Наказ про ліквідацію Державного Київського дослідного заводу «Дніпро» у 2007 році підписав міністр промислової політики Анатолій Головко.

За даними держреєстру, завод «Дніпро» був припинений як юридична особа у 2008 році. При цьому ліквідатором значиться Сергій Ільницький – він також ліквідатором фірми «Інпут-Стар», якій продавали майно держзаводу.