«Генерал-єнакієвські» отримали чергові 26 мільйонів на харчування дітей-чорнобильців Волині
14.08.2016   //  

Управління соціального захисту населення Любешівської райдержадміністрації Волинської області 1 серпня  за результатами тендеру замовило ТОВ «Транс Логістик Центр» послуги з харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 26,24 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року годуватимуть орієнтовно 5 743 школярів по 35,70 грн. за діто-день.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Військторг».

Як і на тендері Камінь-Каширської райдержадміністрації у липні, ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Сава», Маневицька районна спілка споживчих товариств і ТОВ «Час мрій» пропонували на 15-36% нижчі ціни.

Фірму «Час мрій» не допустили через відмову від виправлення помилки в розрахунку.

«ВКФ «Сава» викинули за відсутність документів на підтвердження повноважень директора і про непритягнення його за корупційні правопорушення і корисливі злочини. Крім того, за статутом фірма нібито не надає послуги харчування.

Заявку спілки відхилили через невірний розрахунок торгівельної надбавки за старою ставкою ЄСВ, анульований сертифікат ISO 9001:2009, відсутність даних про один з банківських рахунків і неналежно оформлену довіреність. Фірма оскаржила своє відхилення в АМКУ. Проте адмінколегія підтримала всі претензії замовника, крім неправильної надбавки, і відмовила в задоволенні скарги.

Власником «Транс Логістик Центр» значиться Ганна Бутенко, яка була співзасновником ліквідованого ТОВ «Адмет-Груп» – одного з «генерал-єнакієвських» годувальників армії.

Київський «Військторг» зареєстровано в червні 2015 року на одеситку Ольгу Матковську. Із травня він виграв два аналогічні тендери інших управлінь соцзахисту на суму 28,70 млн грн., а також два тендери Національної гвардії України на поставку сухпайків на суму 7,37 млн грн.

Крім того, у березні фірма запропонувала найнижчу ціну в 93,68 млн грн. на торгах Міністерства оборони у «Прозорро» щодо харчування бійців у двох областях. Згодом їх відмінили через відмову всіх учасників і уклали угоду за переговорною процедурою із «Транс Логістик Центр» на 126,30 млн грн.