Прокуратура не відсудила приватизований корпус Київської обласної лікарні
12.08.2016   //  

Суд відмовив у позові прокуратури про визнання недійсним договору і повернення у комунальну власність будівлі офтальмологічного корпусу по вул. Баговутівська,1 у м.Києві. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києві від 18 липня.

У листопаді 2011 року Київська облдержадміністрація передала корпус Київської клінічної обласної лікарні площею 2 187 кв.м. ТОВ «Дживака» в оренду на 15 років. Наступного місяця після підписання договору оренди фірмі дозволили провести невід’ємні поліпшення будівлі. У кінці 2012 року КОДА включила корпус лікарні у список об’єктів, що підлягають приватизації. Будівлю приватизовували шляхом викупу орендарем у зв’язку із здісненням невід’ємних поліпшень, які неможливо відокремити від майна без завдання шкоди.

Прокурор стверджував, що будівля як об’єкт охорони здоров’я була приватизована з порушенням законодавства.

Прокурор вважав, що будівля належить до групи «Ж», є об’єктом соціально-культурного призначення, щодо якого законодавством не передбачено поліпшень з боку орендаря.

Однак суд вирішив, що будівля належить до групи «А» – єдині майнові комплекси підприємств спільної власності, їх структурних підрозділів. Поліпшення цього типу об’єктів можливе за погодженням із орендодавцем.

Відтак суд вирішив, що Київська облдержадміністрація мала право розпоряджатися корпусом лікарні, в тому числі, дозволити його приватизацію.

Фірмою «Дживака» володіють Людмила Коломацька і Андрій Мажара.