«Фронтовики» зливають 4 мільйони на ремонт офісу «Укргазтехзв’язку» на «прокладку», створеною за місяць до тендеру
10.08.2016   //  

Філія «Управління «Укргазтехзв’язок» ПАТ «Укртрансгаз» 8 серпня опубліковула повідомлення про намір укласти угоду з ТОВ «Грін маєток» на ремонт адміністративної будівлі вартістю 4,20 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Газовики хочуть відремонтувати свій офіс у місті Боярка Київської області по вул. Білогородська, 61.

грін маєток протокол розкриттяВ тендері прийняли участь лише дві фірми, мінімально необхідні для проведення відкритих торгів. При цьому жоден з конкурентів, зробивши стартові пропозиції, у подальшому не зменшив ціну ні на копійку (див. хід аукціону).

Тендер було оголошено 27 липня. А фірма «Грін маєток» була заснована лише за місяць до проголошення торгів – 17 червня. Вона прописана у селі Глибоке Бориспільського району по вул. Перша Леся Курбаса, 3. Знайти дані про таку вулицю у селі Глибокому у відкритих джерелах не вдалось.

грін маєтокЗасновником та директором ТОВ «Грін маєток» зі статутним капіталом 50 тис грн. є Павло Вікторович Красенко з міста Білгород-Дністровський Одеської області. У відкритих джерелах вдалось знайти лише одну згадку про людину з таким ПІБ – це питання до центру зайнятості від безробітного щодо можливості отримання виплат від держави.

При цьому у конкурсній документації замовник не оприлюднив жодних кваліфікаційних обмежень для учасників торгів.

Єдиним конкурентом на тендері було київське ТОВ «Стріха Плюс» Віктора Михайловича Матруновського. У відкритих джерелах є дані, що цей виходець з Тростянецького району Вінницької області імпортував у Україну невеличку яхту «Babylonia». Разом з тим Юрій Михайлович Матруновський з села Ободівка Тростянецького району Вінницької області є помічником народного депутата Андрія Іванчука, вихідця з Івано-Франківська і одного з найвпливовіших представників «Народного фронту» Арсенія Яценюка.

Керівником «Укртрансгазу» є Ігор Прокопів, який раніше очолював Івано-Франківську міську організацію партії «Фронт змін» того ж Яценюка.

На сайті «Укртрансгазу» вказано, що філію «Укргазтехзв’язок» очолює Олександр Турчак.

Турчак раніше очолював Івано-Франківський облгаз, яким після нього керував Прокопів. Також вони обидва займались хутровим бізнесом на Західній Україні.

«Молодий підприємець швидко створив конкуренцію відомій «Хутрофірмі «Тисмениця», якою тоді керував Ігор Зварич, нинішній заступник голови ОДА Михайла Вишиванюка. Прокопів став відомим як хутровик і поза Україною, експортуючи норку в Росію і Молдову. У ті часи Ігор Прокопів познайомився з багатьма людьми, які згодом вплинули на його долю. Один із таких – директор звірогосподарства Олександр Турчак, пізніше – заступник губернатора [Вишиванюка], згодом керівник «Івано-Франківськгазу», – йдеться у матеріалі «Галицького кореспонденту» про Прокопіва, який свого часу балотувався у мери І-Франківська.