Суд лишив 29 гектарів на Оболоні хокейному клубу підручних Азарова і Тарути
09.08.2016   //  

Заступник прокурора м.Києва не зміг розірвати договори оренди 28,60 га ТОВ «Хокейний клуб «Сокіл Київ». Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 25 липня.

Йдеться про дві ділянки по вул. Міській в Оболонському районі м. Києва – площею 6,62 га і 21,97 га.

У 2007 році Київська міська рада прийняла рішення про передачу ділянок в оренду хокейному клубу «Сокіл Київ» під будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з льодовим стадіоном і адміністративною будівлею. У 2008 р. сторони уклали договір оренди на 15 років.

Зампрокурора м.Києва подав позов про розірвання договору оренди, оскільки хокейний клуб заборгував 1,50 млн грн. орендної плати. Причому фірма не вперше прострочує орендну плату. У 2014 році зампрокурора Оболонського району подавав аналогічний позов, у якому було відмовлено, оскільки «Сокіл Київ» під час розгляду справи погасив заборгованість.

Цього разу хокейний клуб аналогічно погасив заборгованість під час розгляду справи. Відтак на момент прийняття судом рішення заборгованість уже була відсутня.

Також прокуратура подала акти обстеження земельних ділянок, які свідчать, що ті не використовуються під забудову, не огороджені і на них ростуть дерева. Однак суд вирішив, що невикористання ділянок не може бути підставою для розірвання договору.

Тому суд відмовив у позові про розірвання договору. Разом з тим, суд розпорядився стягнути із хокейного клубу «Сокіл Київ» судовий збір.

Хокейний клуб «Сокіл Київ» зареєстрований на Благодійний фонд сприяння розвитку фізичної культури і спорту «Славутич», закритий інвестфонд «Східно-Європейський інвестиційний фонд», ТОВ «Олімпік-Інвест», компанію Arrowcrest Limited (Кіпр).

Відомо, що кіпрська Arrowcrest Limited володіє часткою у ТОВ «Футбольний клуб «Металург», акціонером якого є Тарута.

До 2010 року серед засновників БФ «Славутич» значився Вадим Сисюк, екс-замміністра молоді та спорту в уряді Миколи Азарова, у 2006-2007 рр. радник віце-прем’єр міністра і першого віце-прем’єр міністра. Раніше був парламентським помічником Миколи Азарова і Андрія Клюєва.

Коли Сисюк вийшов із засновників БФ «Славутич», одним із засновників став Гліб Лєшков, який обіймав керівні посади в компаніях будівельної групи «Розвиток» Олексія Азарова, сина екс-прем’єр-міністра. Саме на Лєшкова біглий Микола Азаров виписав довіреність, намагаючись продати свій будинок у Києві.

«Олімпік-Інвест» оформлено на «Гамбіт Холдінг, Інк» (США, штат Делавер) і кіпрську компанію «Гурілесс Трейдінг ЛТД».

Хокейний клуб «Сокіл Київ» також володіє частиною ТОВ «Укрсоцбудінвест», яке купило обєкт незавершеного будівництва – криту спортивну арену у Києві на проспекті Ак.Глушкова,9.