Найбільшим постачальником «Південмашу» на 2 мільярди виявився російський депутат
09.08.2016   //  

ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова» 26-27 липня уклало дві угоди з ТОВ «Ілеко» (Росія) про постачання сталі, міді та нікелю на суму 6,06 млрд руб., або близько 2,25 млрд грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили гарячий та холодний сталевий прокат, бруски і профілі з легованої, нелегованої і нержавіючої сталі, напівфабрикати з нікелю та міді. У звітах не опубліковані ціни за одиницю товару.

Поставку здійснюватимуть протягом 90 днів після оплати.

Строк дії обох договорів – до кінця 2021 року.

Російська компанія «Илеко» з м. Аша Челябінської обл. належить генеральному директору Олександру Белоброву – члену зібрання депутатів Ашинського муніципального району. До однойменної групи компаній також входять АО «Ашасветотехника» та ООО «Евродеталь».

Усього за 26-29 липня перед переходом тендерної системи України на «Прозорро» завод «Південмаш» уклав контрактів щонайменше на 6,15 млрд грн. Угода з «Илеко» серед них є найбільшою, але не останньою з російськими фірмами (див. Угоди «Південмашу» на 6 мільярдів: більше половини отримають росіяни).