ДУСя відписала ще 27 мільйонів на реставрацію Маріїнського палацу
09.08.2016   //  

Маріїнський палац (червень 2016)Державне управління справами 1 серпня уклало угоду з ДП «Будівельно-монтажне управління Державного управління справами» про додаткові роботи з реставрації та пристосування Маріїнського палацу за 27,13 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року виконають додаткові роботи, вартість яких не перевищує 50% вартості первинного договору на суму 166,87 млн грн. від 11 вересня 2012 року.

Вони знадобилися у зв’язку зі зміною технічних умов на інженерні мережі та вимог безпеки до віконних блоків, уточненням технології реставрації фасадів центральної частини та лівого флігеля, необхідністю реставрації центрального паркану з улаштуванням горизонтальної ізоляції, влаштуванням мереж автоматизованого поливу і зміною призначень приміщень.

Нагадаємо, реставрація Маріїнського палацу розпочалась у 2007 році.

За даними «Доступу до правди», на 1 серпня вартість профінансованих ремонтних робіт становить 376,44 млн грн, з яких у 2016 році – 29,71 млн грн. Загальна вартість реставрації, перерахована в цінах 2015 року, становить 1,47 млрд грн. У державному інвестиційному проекті передбачалося завершити роботи за 34 місяці за умови своєчасного та повного фінансування.

Нагадаємо, у липні Сергія Борзова звільнили від тимчасового виконання обов’язків керівника ДУС та призначили на цю посаду Івана Куцика.

Напередодні відставки стало відомо, що Борзов безкоштовно отримав від відомства квартиру площею 190 кв. м на бульварі Лесі Українки в Києві.