Харків’яни розіграли 23 мільйони «Укрзалізниці» на дошках
05.08.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 1 липня і 2 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «Медраф» деревини на 23,27 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року поставлять майже 10 тис кубометрів дошки першої категорії.

У середньому хвойна необрізна дошка 25 мм і 50 мм коштує 1 874 грн., хвойна обрізна дошка 30 мм і 50 мм – 2 835 грн. за кубометр.

Дубову обрізну дошку 50 мм придбали по 6 365 грн.

Ціни загалом знаходяться на рівні ринкових. У травні соснову необрізну дошку продавали по 1 550-2 300 грн., а обрізну – по 2 400-2 600 грн. Ціни на дубову дошку нині сягають 10 тис грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Опт Транссервіс».

Заявки ТОВ «Кремінь капітал» щодо хвойної дошки обох видів і ТОВ «Хандал» щодо необрізної дошки були дешевшими на 1-22%. Першу відхилили через відсутність документу про радіаційне дослідження та оригіналу листа-згоди на використання персональних даних, а також відстрочку платежу на 10 замість 30 днів.

«Хандал» не допустили до торгів через відсутність документу виробника про працівників і копії рішення власників про надання повноважень на укладання договору.

Фірма «Кремінь капітал» оскаржила своє відхилення в АМКУ, та адмінколегія не задовольнила скаргу.

Київський «Медраф» належить харків’янину Геннадію Жеребчикову. Раніше він був головою правління ПАТ «Концерн Оранта», а до того – віце-президентом по фінансам АТ «Концерн АВЕК» Олександра Фельдмана.

Фірма вперше поставлятиме деревину на замовлення саме «Центру забезпечення виробництва». Усього з листопада 2015 року вона виграла торгів на поставку кранів, акумуляторів, ламінату тощо на 28,12 млн грн. – виключно в системі «Укрзалізниці».

Дніпровською фірмою «Опт Транссервіс» володіє харків’янин Едуард Ефендієв, а керує Олексій Кучмій.

Ефендієв був одним із кінцевих бенефіціарів ліквідованого ТОВ «Запорізький локомотив», заснованого державним ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» і ТОВ «Харківський завод підйомно-транспортного устаткування» Ніни Берко, Миколи Серафимова, Наталії Білоус, Євгена Івлєва, Валентини Лісової з Донеччини та Володимира Кондратюка з Харкова.

Із квітня цього року «Опт Транссервіс» отримала підрядів на 15,10 млн грн. – усі в регіональних залізниць.