Фірма відсуджує 2 мільйони за приміщення поблизу Майдану, яке не змогла приватизувати
22.07.2016   //  

Суд зобов’язав стягнути 2,33 млн грн. з Управління з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської районної в м.Києві ради на користь ТОВ «І Ел Сі Груп». Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 30 червня.

Йдеться про приміщення площею 405 кв.м. у провулку Михайлівський, 9б. У 2006 році «І Ел Сі Груп» взяло його в оренду, а у 2007 році придбало в Управління з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської райради м. Києва. Фірма заплатила за приміщення 2,33 млн грн.

У 2013 році суд визнав договір продажу приміщення недійсним і приміщення зобов’язали повернути у комунальну власність. Суд виходив з того, що приміщення не виставлялося на конкурс чи аукціон для продажу, а попередній договір оренди право викупу не передбачав.

«І Ел Сі Груп» звернулася до суду щодо повернення заплачених 2,33 млн грн. Оскільки у 2010 році районні ради в місті Києві ліквідовано, то позов подавався і до Київської міської ради як власника комунального майна.

Однак суд вирішив, що кошти має повертати Управління з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської районної ради. Адже саме ця установа була стороною договору і отримувала кошти, крім того, вона досі не виключена з державного реєстру.

У 2015 році «І Ел Сі Груп», окрім 2,37 млн грн. вартості приміщень, намагалася стягнути з Департаменту комунальної власності м. Києва також 2,05 млн грн. інфляції. Однак суд цей позов не задовольнив, також указавши на те, що Департамент комунальної власності м. Києва коштів за приміщення не отримував, а управління комунального майна Шевченківської райради ще не ліквідоване.

У 2006-2008 рр. «І Ел Сі Груп» належала Олександру Серебрянику і Оксаній Кошельній. Сьогодні фірма записана на КУА «Траст Ессет Менеджмент».

Компанія «І Ел Сі Груп» досі зареєстрована у провулку Михайлівський, 9б. Інформація про власників приміщення за цією адресою у реєстрі нерухомості відсутня.