«Київпастранс» планує ремонт трамвайної лінії з Відрадного на Південну Борщагівку за 139 мільйонів (карта)
19.07.2016   //  

КП «Київпастранс» 14 липня оголосило електронні торги щодо реконструкції та будівництва трамвайної лінії очікуваною вартістю 139,33 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Планують замовити реконструкцію трамвайної лінії від вул. Гната Юри до ПАТ «Кисневий завод» (по вул. Володимира Покотила, бул. Кольцова, вул. Симиренка та пр. Відрадному).

трамвайна лінія від Гната Юри до Кисневого заводу

Перекладуть водопровід і каналізацію, захистять газопровід, розберуть існуючі та збудують нові колії, облаштують тимчасові з’їзди і посадкові майданчики, встановлять систему керування та електрообігрів стрілочних переводів, прокладуть резервні труби, влаштують колійний дренаж. Також виконають загальнобудівельні роботи, монтаж електроосвітлення, кабельних виробів, урн і лав на платформах станцій «Вул. Генерала Потапова», «Бульвар Кольцова» та «Вул. Жолудєва».

Будівництво мають завершити до кінця 2018 року.

Нагадаємо, у травні «Київпастранс» відмінив тендер на реконструкцію трамвайної лінії по вул. Дмитрівській очікуваною вартістю 192 млн грн.

ТОВ «Еко-Буд-Трейд» і ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж» принесли на нього заявки, які відрізнялись від очікуваної ціни на 0,1-0,3%. Крупна будівельна компанія ПАТ «Київметробуд» зголосилась виконати роботи за 179,80 млн грн., що було на 12 млн грн. дешевше від запланованих витрат і цін конкурентів. Однак після місячної паузи «Київпастранс» вирішив, що усі три фірми потрібно не допустити до торгів через невідповідність кошторисів за обсягами та вартістю матеріалів.

«Еко-Буд-Трейд» і «Варда Спецбуд Монтаж» пов’язані з компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та президента АТ «ХК «Київміськбуд».