«Ощадбанк» дасть 56 мільйонів «БМС Консалтінгу», «забаненому» Всесвітнім банком за корупційні тендери (додано)
18.07.2016   //  

(додано повідомлення «Ощадбанку»)

ПАТ «Державний ощадний банк України» 16 червня та 11 липня уклало дві угоди з ТОВ «БМС Консалтінг» про поставку обладнання і технічну підтримку на суму 56,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За 31,26 млн грн. замовили 1 596 пристроїв захисту трафіку даних держателів платіжних карток CheckPoint 1120 FireWall Security Appliance по 19 584 грн./шт.

Післягарантійне обслуговування і технічна підтримка коштуватимуть ще 25,00 млн грн.

За даними сайту банку, конкурентом було ТОВ «Світ ІТ».

«БМС Консалтінг» належить киянину Сергію Савченку і ТОВ «Монсервен», що засноване «Перпл Стоун Інвестменс Лтд» з Кіпру. В українському реєстрі бенефіціаром кіпрської компанії зазначений місцевий житель Файдон Георгіадіс.

У лютому СБУ відкрила кримінальне провадження щодо закупівель Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Державної служби зайнятості. Слідство вважає, що «БМС Консалтінг» і ТОВ «Айкюжн» насправді не виконували замовлені роботи з модернізації програмного забезпечення, правами на яке володіли.

Із грудня 2012 до грудня 2015 р. фірмі «Айкюжн» перераховано 52 млн грн., а «БМС Консалтінг» – 101,50 млн грн. авторської винагороди та інших платежів.

Нещодавно Всесвітній банк відсторонив BMS Consulting та її президента Савченка від своїх тендерів на шість років. Це було зроблено через розслідування щодо розтрат на тендерах на модернізацію електронних систем соціальної допомоги в Україні на $43 млн, проведених на кошти Всесвітнього банку. Також в рамках цієї справи від тендерів на кошти ВБ були відсторонені українські фірми «Інком» і «Рома».

Власниками фірми «Світ ІТ» є Ігор Ковальов і Микола Хлапонін. Останній також керує ТОВ «ІТ Парк» Світлани Хлапоніної та Вікторії Ковальової.

За даними «ВДЗ», фірма-конкурент у 2008-2011 роках виграла тендерів виключно АТ «Укрексімбанк» на 12,10 млн грн.

Після опублікування цієї інформації «Ощадбанк» розповсюдив свої «пояснення щодо співпраці з компанією «БМС Консалтінг»

У листі немає жодних даних про розірвання угод, про які йшлось у новині «Наших грошей». Натомість вказано, що  «Ощадбанк оперативно відреагував на прес-реліз Світового банку щодо заборони участі в тендерах Світового банку ряду компаній, серед яких «БМС-Консалтінг».

«Банком було призупинено проведення тендерів за участю вказаної компанії та ініційовано перегляд існуючих процедур банку з метою визначення дискваліфікаційних заходів щодо компаній, які потрапляють до стоп-листів провідних міжнародних організацій», йдеться у повідомленні.

Від «Наших грошей»: Світовий банк оприлюднив своє рішення щодо «БМС консалтингу» і «Інкому» з «Ромою» 5 липня. 7 липня воно потрапило в українські ЗМІ. Остання угода «Ощадбанку» з «БМС» датована 11 липня. У держбанку був час та підстави для неукладання угоди.

Характеристики Технічні вимоги
Загальні вимоги Пристрій захисту трафіку даних держателів платіжних карток повинен містити вбудоване програмне забезпечення, яке необхідне для його функціонування.

Пристрій захисту трафіку даних держателів платіжних карток повинен дозволяти централізоване управління ним за допомогою системи централізованого управління на базі Check Point Security Management. Рішення з управління політиками безпеки Check Point Security Management використовується в АТ «Ощадбанк» та дозволяє здійснювати конфігурування політик безпеки, моніторинг, ведення звітності та управління подіями безпеки з єдиної консолі систем безпеки на базі продуктів Check Point.

Пристрій захисту трафіку даних держателів платіжних карток повинен містити наступні функціональні підсистеми:

1.      Мережевий екран.

2.      Підсистема організації захищених каналів передачі даних (VPN).

Технічна підтримка та гарантійне обслуговування Учасник торгів на етапі виконання Договору повинен забезпечити технічну підтримку Обладнання, рівнем не гірше ніж Certified Collaborative Support Provider:

1.      Час реагування – 30 хвилин (для звернень рівня критичності 1*) та 4 години (для звернень рівня критичності 2,3,4*), режим доступності: робочі дні з 9:00 до 18:00 год.

2.      Відповідальний інженер (українсько- або російськомовний) з боку Служби технічної підтримка Учасника торгів або Виробника Обладнання.

3.      Консультації Представників Замовника в режимі віддаленого спілкування (з використанням сайту технічної підтримки, телефону, електронної пошти) з питань експлуатації та можливостям Обладнання. Проведення технічних консультацій в режимі веб-конференції та на майданчику Замовника.

4.      Інформування Замовника засобами електронної пошти про вихід оновлень вбудованого програмного забезпечення пристроїв захисту трафіку даних держателів платіжних карток.

5.      Розробка необхідних інструкцій для адміністраторів і користувачів Обладнанням. Тестування запланованих змін конфігурації системи Замовника.

6.      Формування квартальних звітів по працездатності Обладнання (за письмовим запитом від Замовника).

7.      Організація та забезпечення доступу до бази технічної інформації Виробника Обладнання.

Учасник торгів на етапі виконання Договору повинен забезпечити гарантійне обслуговування, рівнем не гірше ніж:

1.      Відновлення працездатності Обладнання або надання рівноцінної заміни протягом 90 календарних днів з моменту подання Замовником заявки на відновлення працездатності Обладнання (гарантійний термін на Обладнання подовжується на термін протягом якого проводилось відновлення працездатності Обладнання).

2.      Учасник торгів здійснює ремонт Обладнання в сервісному центрі. Транспортування з центрального офісу Замовника в сервісний центр та з сервісного центру в центральний офіс Замовника Учасник торгів здійснює власними силами або за рахунок Виробника Обладнання. Транспортування із місця розміщення пристроїв в центральний офіс Замовника та з центрального офісу Замовника в місце розміщення пристроїв Замовник здійснює самостійно за власний рахунок.

3.      Прийому заявок на гарантійний ремонт – по електронній пошті та по телефону в робочі дні з 9:00 до 18:00г.

Термін надання технічної підтримки та гарантійного обслуговування – не менше 1 року з моменту підписання Сторонами Технічного акту надання послуг.

Апаратна конфігурація –                      не менше ніж 8 (вісім) портів типу LAN пропускною здатністю не менше ніж 1 Gbps;

–                      не менше ніж 2 (два) порти типу WAN пропускною здатністю не менше ніж 1 Gbps;

–                      не менше ніж 2 (два) USB-порти;

–                      не менше 1 (одного) консольного порту serial

Пропускна здатність мережевого екрану Не менше 750 Mbps
Пропускна здатність VPN шлюзу Не менше 140 Mbps
Підтримка протоколів VPN Пристрій повинен на апаратному рівні підтримувати наступні протоколи: DES, 3DES, AES, MD5, SHA-1, Internet Key Exchange (IKE), Perfect Forward Secrecy (PFS), IPSec.
Резервування каналів зв’язку Пристрій повинен забезпечувати резервування каналу зв’язку за рахунок використання 3G каналу зв’язку (при умові застосування USB 3G модему).
Керування Можливості керування із централізованої консолі
Кількість підтримуваних одночасних сесій Не менше 200 000
Можливості мережевого екрану Контроль взаємодії зон безпеки мережі, попередження несанкціонованому мережевому доступу. Можливості конфігурування політик доступу для кожної зони мережі.
Мережеві можливості Підтримка статичного IP, DHCP, PPPoE, PPTP, OSPF, BGP, RIP, QoS.
Групове конфігурування Підтримка створення конфігурації на основі шаблону, заданого в централізованій системі управління.
Система захисту від вторгнень Підсистема попередження вторгнень
Напрацювання на відмову (MTBF) Не менше   43 987 годин
Режим роботи  пристрою Пристрій повинен працювати при температурному діапазоні від 0одо 40оС, вологість– від10% до 90%
Розміри пристрою

Не більше 44 x 220 x 152 мм