Бізнес-партнер замгубернатора виграв 2 мільйона на тендері підконтрольного Шахненку департамента
18.07.2016   //  

Департамент капітального будівництва Харківської облдержадмінстрації 13 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «СК «Лувр» щодо реконструкції будинку культури вартістю 1,91 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані до кінця цього року. За цей час підрядник повинен провести реконструкції комунального закладу «Великобурлуцький районний Будинок культури» з впровадженням енергозберігаючих технологій, а саме, замінити вікна та утеплити фасад.

Організатори торгів не допустили до тендеру ФОП Полуляхов Олександр Анатолійович, ТОВ «Стройсервіс плюс» та ТОВ «Перша Слобожанська Будівельна Компанія». Пропозиція Полуляхова була відхилена тому, що він не надав довідку про досвід т виконання подібних робіт. При цьому, його пропозиція була на 200 тис грн. дешевшою за пропозицію переможця.

ТОВ «Стройсервіс плюс» Сіми Саркісян не допустили до торгів через відсутність довідки, що фірма не є збитковим. Пропозицію ж ТОВ «Перша Слобожанська Будівельна Компанія» відхилили тому що фірма не надала копію штатного розпису та гарантійний лист щодо виконання вимог екологічної безпеки. Остання компанія записана на  Андрія Гапоненко та Наталія Веселовська, а директором є Валерій Дудка. Пропозиції цих двох підприємств були дорожчими за переможця.

Таким чином, єдиним конкурентом переможця стало ПП «Фасад-Сервіс» Назара Ковтуна.

Цього року саме ТОВ «СК «Лувр» та ПП «Фасад-сервіс» розіграли декілька торгів, які проводило обласне КП ВЕП «Держпром». Тоді переможцем було ПП «Фасад-сервіс».

Засновниками  ТОВ «СК «Лувр» є Іван Ковпак та Денис Осекін. Ковпак також є серед засновників ТОВ «Проектування та загальний дизайн», співзасновником та керівником якого є є віце-губернатор Харківської області Євгеній Шахненко, який контролює Департамент капбудівництва, та загалом капітальне будівництво в регіоні.

Нещодавно тендер Департаменту капбудівництва Харківської ОДА виграло ТОВ «Харківбудсервіс», з власниками якої Шахненко їздить на полювання.