Оточенню Турчинова належить половина валютних обмінників України
14.07.2016   //  

БродовськаТОВ «Фінансова компанія «Абсолют фінанс» володіє половиною позабанкових пунктів обміну валют в Україні – їй належить 1223 «обмінника»

Про це пише Юрій Винничук на «Бізнес.Цензор».

Засновниками ТОВ «Фінанансова компанія «Абсолют фінанс» є Григорій Пронько, Ілона Бродовська та її мати – Оксана Бродовські, вчителька економіки та географії в київській школі №304, вона є власницею найбільшої частки в статутному фонді фірми.

Оксана Бродовська багато років була помічником народного депутат Руслана Лук’янчука. Помічником цього ж депутата був і її чоловік – Валентин Бродовський, який до 2012 року також був співзасновником ФК «Абсолют фінанс».

В свою чергу, Руслан Лук’янчук в 2002-2005 був помічником народного депутата від БЮТ Олександра Турчинова, який зараз займає посаду секретаря Ради національної безпеки та оборони.

Від «Наших грошей»

Дружина Лук’янчука Мирослава є бізнес-партнеркою матері Турчинова Валентини, його дружини Ганни Турчинової та тещі секретаря РНБОУ Тамари Белиби по ТОВ «Інститут економіки і права».

Колишня помічниця нардепа Лук’янчука Алла Козак (можливо, сестра дружини нардепа Мирослави Лук’янчук) є співзасновницею ТОВ «МЦ-офіс» разом з литовським ЗАТ «Економікос Інститутас», кінцевим бенефіціаром якого у ЄДРЮО вказано тещу Турчинова.

У свою чергу «Ekonomikos Institutas» Тамари Белиби володіє ще однією литовською фірмою «IT Fort», яка причетна до будівництва у Каунасі одного з найбільших дата-центрів у Східній Європі.

Також відомо, що сестра дружини Олександра Турчинова Раїса Вишневська володіє маєтком у селі Лісники поряд з будинком Оксани Чеботар, доньки Сергія Чеботара, колишнього заступника міністра МВС Арсена Авакова.