Александровська до арешту вивела харківські офіси Компартії на створену з сином організацію
04.07.2016   //  

Власником приміщень, де раніше знаходилися осередки Харківської обласної організації Комуністичної партії України, зараз переписані на громадську організацію «Міжрегіональний фонд сприяння працевлаштуванню».

Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані Єдиного реєстру прав на нерухоме майно.

В 2015 році суд заборонив діяльність Комуністичної партії України. Після цього нерухомість партії переоформили на громадську організацію.

Зокрема у власності ГО «Міжрегіональний фонд сприяння працевлаштуванню» знаходяться приміщення колишнього обкому загальною площею 384 кв.м. по вул. Полтавський Шлях, 22 в Харкові, та чотири квартири в області – в Ізюмі, Первомайському, Лозовій та Краснограді.

Дані квартири знаходяться за адресами, за якими раніше знаходилися міськоми та райкоми КПУ.

Співзасновником ГО та її керівником є син заарештованої в рамках справи про посягання на територіальну цілісність країни Алли Александровської  – Олександр Александровський, якого також оголошено в розшук по цій справі.

Окрім Александровського засновниками організації є інші екс-комуністи: юрист обласної партійної організації КПУ Еліс Коростильова, екс-нардеп від КПУ Олег Буховець, екс-депутат Харківської облради декількох скликань від КПУ Володимир Безрученко, Віталій Тєлєгін, Олександр Книш та Юлія Столяренко.

Крім Олександра Александровського право підпису в ГО має і Алла Александровська.

Олександру Александровському належить декілька об’єктів нерухомості в Харківській області: будинок площею 103 кв м, цех площею 334 кв м. та будинок буддільниці площею 91,8 кв м у селі Вільхівка, дачний будинок у Новому Мерчику Валківського району. Інший син Александровської – Сергій, є власником квартири на столичних Осокорках площею 159 кв м та 12 соток землі у Васильківському районі біля Києва.

Нагадаємо, 30 червня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури про арешт на 60 днів колишнього народного депутата від Компартії України Алли Александровської, підозрюваної в сепаратизмі, посяганні на територіальну цілісність України та спробі підкупу депутатів.

Її було затримано 28 червня, син переховується у Росії.

СБУ заявляло, що Алла Александровська намагалася підкупити депутатів місцевих рад на підтримку змін до Конституції щодо федералізації.

Александровська з 1996 року була беззмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ, двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази – народним депутатом України. У 2008 році стала Почесним громадянином Харкова.