Донецька залізниця купила коштовний шифер у оточення сина екс-мера окупованої Ясинуватої
01.07.2016   //  
Донецька залізниця купила такий шифер по 164 гривні

Донецька залізниця купила такий шифер по 164 гривні

Регіональна філія «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця» 17 червня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Люксом кепітал» щодо постачання шиферу на 1,39 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що до кінця серпня фірма повинна поставити в Артемівськ Донецької області 8500 листів хвилястого шиферу. Розрахунки показують, що в даному випадку вартість одного листа шиферу склала 164 грн. В  відкритих джерелах можна знайти оголошення про доставку шиферу ідентичних характеристик по 105 – 115 грн/шт.

Конкурсний комітет через відсутність низки документів відхилив пропозиції київських ТОВ «Медраф» і ТОВ «Восток-інвест плюс», та білоруського держпідприємства «Управляющая компания холдинга «БЦК», які пропонували поставити товар значно дешевше.

Наприклад, пропозиція ДП «УКХ «БЦК» складала $25,50 тис (644 тис грн. за курсом НБУ), що вдвічі дешевше пропозиції переможця торгів. Але білоруси не подали більше десятка довідок про стан продукції, відсутність реєстрації в офшорах, несудимість уповноваженої особи та інше. Крім того, їх пропозиція була надана російською мовою.

Таким чином, єдиним конкурентом ТОВ «Люксом кепітал» стало ТОВ «Інко плюс», пропозиція якого була дорожчою на 4%.

Власниками донецької фірми «Інко плюс» є Ігор Абражан та Максим Русаченко –екс- депутат міськради міста Ясинувата від Партії регіонів. Його батько Олександр Русаченко був мером Ясинуватої до її ококупації.

ТОВ «Люксор кепітал» заснували у 2010 р. Сергій Куляба і Тетяна Шапочка, яка в 2009-2011 р.р. була директором фірми вищезгаданого Русаченка-молодшого – ТОВ «Барс».

З вересня 2012 р. власницею «Люксору» записана Світлана Горпиненко, а директором Ольга Ясінько, котра також очолює фірму ТОВ «Інтранс 2011», співвласницею котрої є Марина Русаченко.

Раніше ТОВ «Люксор кепітал» було зареєстроване в Яснуватій, але змінило адресу прописки на підконтрольну українській владі Константинівку.

ТОВ «Люксор кепітал» та ТОВ «Інко плюс» вже розігрували між собою тендери ДП «Донецька залізниця».