Шосткинці вже тричі заплатили угрупуванню нардепа за тепло в квартирах
20.06.2016   //  

Підприємства з групи народного депутата Ігоря Молотка («Воля народу») контролюють теплоенергетику Шостки Сумської області. Про це пише Андрій Рибалку на сайті «Бюро аналізу політики».

«Мешканці Шостки заплатили тричі за тепло в своїх оселях. Перший раз – за квитанціями. Другий – коли їх кошти не потрапили в бюджет. А втретє зі своїх податків», – йдеться у публікації.

У січні 2014 року Шосткинська міська рада уклала додаткову угоду з ТОВ ШП «Харківенергоремонт « про оренду ТЕЦ. Згідно договору орендна ставка склала 6% від вартості майнового комплексу. В той час відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу», орендна ставка має складати не менше ніж 16 %. Таким чином втрати бюджету складають близько 3 млн. грн. в рік.

Засновниками ТОВ ШП «Харківенергоремонт» є КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» та ТОВ «Шосткаенерго-Т», кінцевими беніфеціарними власниками, якого є Івченко Олександр та Андрій Комар. Згідно даних сайту Верховної Ради Комар Андрій Іванович є помічником народного депутата Ігоря Молотка.

Існує підприємство із співзвучною назвою – ТОВ «Харківенергоремонт-Т «. Його власниками є Молоток Ігор Федорович, дві його кіпрські компанії та Івченко Олександр, Ковальов Дмитро, Ляшенко Віктор і Мозолевський Віктор. Останній є помічником народного депутата Ігоря Молотка.

За результатами відкритих торгів 21 грудня 2015 року Управління капітального будівництва Шосткинської міської ради уклало з ТОВ «Вант» ЛТД договір на виконання робіт по реконструкції котельні №3 по вул.Воронізька,38 та теплових мереж по вул. Горького в м. Шостка. Сума угоди склала 7,31 млн гривень. Кошти виділено з державного бюджету.

При цьому була відхилена пропозиція конотопської фірми »Бухтерсервіс», яка була дешевшою на півмільйона. Тендерний комітет засумнівався у фінансовій спроможності конотопчан та звернув увагу на відсутність довідки про гарантійний термін виконання робіт. Тоді ж відхилили пропозицію Харківенергоремонту – відсутня інформація про кінцевого власника.

ТОВ «Вант» Лтд відоме скандалом із податковою, а його засновниками   є Молоток Федір Петрович (батько Ігоря Молотка), Комар Лариса Іллівна та лондонська фірма «Ескамакс Інвестментс Лімітед», засновником якої є Комар Андрій Іванович..

При цьому незважаючи на державне фінансування ремонту, роботи по реконструкції котельні №3 по вул.Воронізька,38 та теплових мереж по вул. Горького включені до інвестиційної програми ТОВ ШП «Харківенергоремонт « на 2014-2015 роки, вартість яких є складовою тарифу енергопостачання. Тобто мешканці міста Шостка вже заплатили за цей ремонт.