Очільник прокуратури Дніпра применшив розміри своєї квартири в елітному таунхаусі (фото)
17.06.2016   //  

Керівник Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 Анатолій Кузьменко, син люстрованого зампрокурора Дніпропетровської області Сергія Кузьменка, живе в елітному комплексі закритого типу у Дніпрі. Про це стало відомо з реєстру речових прав на нерухоме майно.

За 2015 рік Анатолій Кузьменко задекларував квартиру площею 274 кв м в комплексі закритого типу «Кипарисний», що у Жовтневому районі Дніпра. Згідно з даними реєстру нерухомого майна, загальна площа житла прокурора є більшою, і становить 305 кв м.

витяг квартира провулок Кипарисний

Квартира у триповерховому таунхаусі з виглядом на Дніпро включає гараж, балкон та дві тераси.

Фото будинку на Кипарисному провулку, 6, де під літ. А-4 мешкає Анатолій Кузьменко

Фото будинку на Кипарисному провулку, 6, де під літ. А-4 мешкає Анатолій Кузьменко

За даними майнового реєстру, вартість придбаного у 2011 році помешкання становить понад 583 тис. грн. Разом з тим, тільки 160 кв м третього поверху у будівлі на Кипарисному провулку, 6 продаються за $270 тис., тобто 6,7 млн грн, а трикімнатну квартиру на другому поверсі ріелтори пропонують за $120 тис. (близько 3 млн грн).

У 2015 році Анатолій Кузьменко отримав 322 тис. грн доходу, з яких 127 тис грн – зарплата. Ще 136 тис. грн надійшли прокурору в результаті продажу майна. Йдеться про відчуження автомобіля Mitsubishi Lancer 2006 р.в., на зміну якому у травні 2015 року прокурор придбав Volkswagen Passat 2014 р.в. за 423 тис. грн.

Роком раніше Анатолій Кузьменко задекларував 109 тис. грн доходу, при цьому поклав на рахунки банків 300 тис. грн, які зберігав там і впродовж минулого року.

Батько Анатолія Кузьменка – колишній заступник прокурора Дніпропетровської області Сергій Анатолійович Кузьменко, який у березні минулого року підпав під дію люстраційного законодавства.

Мати Анатолія Кузьменка Галина – єдиний підприємець в родині. Вона займається торгівлею продуктами, напоями та сигаретами, і ще їй належить хлібобулочне ТОВ «Гея» (Павлоград). За даними майнового реєстру, вона володіє 4 квартирами загальною площею 330 кв м, трьома ділянками площею 2,16 га, а також будинком на 209 кв м по вул. Розовій у с. Новоолександрівка Дніпропетровського району. Поруч 0,23 га має ймовірно ще один її син – Сергій Кузьменко, колишній зампрокурора Самарського району м. Дніпропетровська. Вірогідно, саме він у січні цього року подарував матері квартиру площею 115,2 кв м в с. Чайки під Києвом.

маєтки матері та брата

Маєтки матері та ймовірно брата Анатолія Кузьменка (зліва будинок Сергія Кузьменка, справа – Галини Кузьменко) у Дніпропетровській області

Підсумковий рейтинг Дніпропетровська 3Нагадаємо, колишній генпрокурор Віктор Шокін призначив Анатолія Кузьменка керівником Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 у грудні 2015 року. До цього він перебував на посаді заступника прокурора міста Дніпропетровська.

Призначенню не завадило навіть те, що у рейтинговому списку кандидатів на керівні посади прокуратури Анатолій Кузьменко зайняв лише 13 місце. Тест на знання законодавства він склав на 71 бал, а на тестуванні загальних здібностей набрав 56,7 балів.