У Рівному співпраця активістів і ОДА дала результат: 10 шкільних автобусів куплять по нормальній ціні
16.06.2016   //  

Управлінню освіти і науки Рівненської ОДА спільно з активістами вдалося залучити на тендер із закупівлі шкільних автобусів велику кількість учасників, і в результаті отримати одну з найнижчих запропонованих цін серед усіх подібних тендерів, які проводилися останнім часом в Україні.

7 червня відбулося розкриття пропозицій 5 учасників. Для порівняння в середньому по Україні участь у подібних тендерах беруть по двоє учасників. Нерідко тендер не може відбутись, якщо пропозиція одного з них відхиляється.

Наразі комітет з конкурсних торгів ще вивчає подані пропозиції. Однак вже відомо, що найнижча запропонована ціна – 1,32 млн грн за один автобус (внесло ТОВ «Радіал-Україна»). Це одна з найнижчих цін в Україні в цьому році. Очікувана вартість цієї закупівлі була 14 млн грн. Всі пропозиції учасників тендеру Рівненської ОДА можна переглянути тут.

За підрахунками активістів громадської ініціативи «За чесний тендер», Рівненщина точно не переплатить, а потенційна економія складає на 10 автобусах до 6,8 млн грн (різниця між найбільшою пропозицією і найменшою).

Співпраця громадських активістів і Рівненського обласного управління освіти проводиться в рамках проекту «За чесний тендер на Рівненщині та Волині», що реалізовується Рівненським агентством журналістських розслідувань за підтримки Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Громадські активісти проаналізували документацію конкурсних торгів, і запропонували внести зміни до початкової документації, аби збільшити конкуренцію. Освітяни дослухалися. Активісти зверталися до бізнесу, потенційних учасників і запрошували їх до участі в цьому тендері.

Метою проекту є «За чесний тендер на Рівненщині та Волині» є сприяння та контроль над прозорістю організації та проведення тендерів на Рівненщині та Волині для ефективнішого використання коштів громади. За детальнішою інформацією звертайтеся – Святослав Клічук 096-006-89-23