Непоп віддав Сербіну 81 мільйон на термінове будівництво дитсадка на Осокорках (фото)
13.06.2016   //  

Комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ» 6 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельно-монтажний трест «Вектор» на будівництво дитсадка на Осокорках за 81,17 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Дитсадок мають звести у 2016 році на ділянці 36, мікрорайону 10 житлового масиву Осокорки – на розі вулиць Ревуцького та Вишняківській. У новому закладі будуть створені 4 ясельні групи та 10 груп для дошкільнят різного віку.

дитсадок осокорки проект

За даними замовника, триповерховий дитсадок розрахований на 260 місць і матиме загальну площу майже 6 тисяч кв. м. Відтак вартість будівництва становитиме майже 14 тис грн. за квадратний метр, що майже вдвічі перевищує вартість будівництва житлових будинків. Наприклад, у березні той самий «Житлоінвестбуд-УКБ» замовив будівництво житла на перетині вул. Червоногвардійської та Краківської по 9-10 тис грн./кв. м.

Разом з тим, будівництво передбачає знесення занедбаної будівлі, на місці якої і мають звести дитсадок (фото “Житлоінвестбуду-УКБ”):

На тендер подавало заявку вартістю 75,17 млн грн. ТОВ «Укрголовбуднагляд» Олександра Погорілого та Ігоря Романенка. Однак критерій ціни важив лише 80% від загальної оцінки, ще 20% припадало на строк виконання робіт. Відтак фірма «Вектор» запропонувавши більш коштовні роботи за 120 днів виграла підряд, бо більш дешева пропозиція була розрахована на 180 днів.

Власником ТОВ «Будівельно-монтажний трест «Вектор»  є колишній нардеп від «Батьківщини» Юрій Сербін. З 2004 р. родина Сербіних володіє ТОВ «Екобуд», яке в свою чергу виступає співвласником ТОВ «Екобудінвест». Їхніми партнерами по цій фірмі від самого її заснування є ПАТ «Фірма «Фундамент» із групи компаній, пов’язаних з директором «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеславом Непопом, депутатом Київради від «Блоку Петра Порошенка».

Окрім згаданого «Укрголовбуднагляду» конкурентом на тендері було ТОВ «Укрпромжитлобуд» Юрія Шнайдера. Саме з цією фірмою «Вектор» розіграв 59,09 млн грн. на завершення будівництва житлового будинку у 3 мікрорайоні Позняків-Західних.