«Прокладки» розіграли 34 мільйони на житло в Шевченківському районі Києва (фото)
09.06.2016   //  

КП «Спецжитлофонд» 30 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Скайбуд Груп» реконструкцію будівлі по вул. Платона Майбороди, 25-Б у Шевченківському районі Києва за 34,48 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До листопада 2017 р. існуючу двоповерхівку перебудують на десятиповерховий будинок на 64 квартири.

Майбороди, 25б зараз

Загальна площа квартир і нежитлових приміщень – 6731 кв. м. Відтак «реконструкція» коштує 5 122 грн. за «квадрат», що вдвічі дешевше за нове будівництво житла.

Майбороди, 25б

Єдиним конкурентом було ТОВ «Еко-Буд-Трейд» із вищою на 0,5% ціною.

«Скайбуд Груп» зі статутним капіталом 500 грн. створили у червні 2015 р. Фірма продавалася на біржі за $4 550. Нині її записано на Олександра Безкровного з м. Миронівка на Київщині, який із березня значиться керівником.

В одному офісі з нею прописані ТОВ «Весат Груп», ТОВ «ДК Ацтек» і ТОВ «Теана».

Раніше компанія не вигравала торгів, однак 30 травня «Спецжитлофонд» замовив їй  житловий будинок у Голосіївському районі за 134,44 млн грн. Конкурентом тоді було ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж».

Першозасновником «Еко-Буд-Трейду» був Дмитро Кириченко з села Росава на Київщині.

Нинішній власник Максим Половко через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

Там само в Росаві прописаний Олександр Кириченко – першозасновник згаданої фірми «Варда Спецбуд Монтаж», яка зараз належить киянину Максиму Кузьменку. Останній володіє ТОВ «Житло Будівництво Інвестиції» і ТОВ «Укрфінанс-Інвест» (стара назва – «Компанія з управління активами Укрміськбуд-Фінанс»).

У 2015 р. Кузьменко висувався в Київраду від партії ВО «Батьківщина».

Крім того, на Олександра Кириченка записане ТОВ «Віді Трейд», від імені якого киянам приходили підроблені квитанції на оплату ремонту під’їздів.