Маріупольський порт переплатив «прокладці» понад 15 мільйонів за тягач
09.06.2016   //  

Держпідприємство «Маріупольський морський торгівельний порт» переплатило ТОВ «Благомир ЮА» за тягач 15,46 млн грн, що свідчить про розтрату державних коштів в особливо великому розмірі. Про це свідчить ухвала Жовтневого районного суду м. Маріуполя від 1 червня.

1 грудня 2015 року порт купив у фірми «Благомир ЮА» мобільний вагонний тягач «Trackmobile Titan». Ціна договору – 28,74 млн грн.

«Благомир ЮА» поставив тягач в порт 29 грудня, а держпідприємство перерахувало фірмі всю суму по договору.

За даними Державної фіскальної служби, фактурна вартість вказаного мобільного вагонного тягача «Trackmobile Titan», постачання якого здійснено фірмою «Благомир ЮА» Маріупольському порту, складає 13,28 млн грн. Тобто, держпідприємство переплатило фірмі 15,46 млн грн.

Крім того, під час досудового слідства встановлено, що ТОВ «Благомир ЮА» заснували дві особи, проте один з них відмовився від дачі свідчень, а другий заявив, що ніколи не був засновником фірми.

Суд надав слідчому маріупольської поліції доступ до оригіналів документів реєстраційної справи ТОВ «Благомир ЮА», які перебувають у Центрі надання адмінпослуг Києво-Святошинської РДА, для встановлення осіб, які заснували фірму. Фірма зареєстрована у м. Вишневе.

За даними Єдиного держреєстру юросіб, ТОВ «Благомир ЮА» 26 серпня 2015 року заснували Микола Кодацький з с. Нижня Вільхова Луганської обл. (на лінії зіткнення, поблизу Станиці Луганської) і Дмитро Козлов з Макіївки Донецької обл. (тимчасово непідконтрольна Україні територія). Останній на момент заснування був керівником фірми.

З кінця вересня минулого року засновником і директором «Благомир ЮА» стала Марина Сотнікова з Броварів.