Новий голова «Укравтодору» працював у ICU і не хоче казати чи є племінником Матіоса
08.06.2016   //  

барахВиконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Євген Барах раніше відмовився відповідати на журналістський запит стосовно його рідства з головним воєнним прокурором України Анатолієм Матіосом.

Відмову на запит журналіста «Громадське ТБ Донбасу» Віталія Сизова за підписом замголови «Укравтодору» Миколи Березовського оприлюднила «Донецкая правда».

Видання відмітило, що Матіос в 2014 році одружився з відомим в Херсонській області підприємцем Іриною Васильовною Барах. А вона розповідала, що у неї був брат Віктор, який загинув у Афганістані в 1984 році і тоді ж у нього народився син.

У свою чергу Євген Вікторович Барах народився у 1984 році в смт Каланчак Херсонської області. Також він був призначений першим замголови «Укравтодора» в серпні 2014 року, коли Матіос отримав посаду замгенпрокурора-головного воєнного прокурора.

Відтак видання звернулось з запитом до «Укравтодору» аби з’ясувати чи не є Барах племінником Матіоса.

барах ответ на запитОднак у відомстві відмовились від пояснень, пославшись на те, що ці відомості становлять персональні дані. А Євген Барах не надав згоду на їх розголошення.

Євген Барах очолив «Укравтодор» після того, як 2 червня пішов з посади за власним бажанням Андрій Батищев.

У біографії Бараха вказано, що приходу в Держагенство він все життя працював у приватному бізнесі. У тому числі в 2009-2010 роках він працював експертом у ТОВ «Інвестиційний капітал Україна» – одній з фірм з групи ICU. Представники цієї групи після обрання президентом Петра Порошенка отримали високі посади у владі. Валерія Гонтарєва стала головою Нацбанку, Володимир Демчишин – міністром енергетики і вуглепрому, Дмитро Вовк очолив НКРЕКП.

Також Барах кілька років працював в «Укрсоцбанку» і був юристом у низці комерційних підприємств.

За даними ЄДРПОУ, нині він не має власного бізнесу. Однак раніше Євген Барах був засновником низки фірм:

  • ТОВ «Компанія з управління активами «Бі-ел-ар». Нині засновниками фірми є Михайло Сіленко та ТОВ «ПГ інвест» Андрія Сіленка;
  • ТОВ «Альтера фінанс». Нині засновниками є Віталій Губань та чотири фонди ТОВ «Компанія з управління активами «Комплексний фінансовий сервіс» – «Фонд енергозберігаючих технологій», «Фонд регіонального розвитку», «Фонд інноваційних проектів» та «Фонд соціального розвитку» (перелік засновників на чолі з Віталієм Майко);
  • Херсонський обласний благодійний фонд «Джерело життя»;
  • ТОВ «Венчурні будівельно-технологічні інвестиції». Партнерами по фірмі були Ірина Князєва (раніше займала керівні посади в Херсонській та Київських філіях «Укрсоцбанку», а нині є замголови правління «Сбербанку») та Іван Нагорний (очолював Херсонську, а потім Київську філію «Укрсоцбанку»). Нині фірма зареєстрована на Володимира Губаня і ТОВ «Будкапіталс» Євгена Пінчука;
  • ТОВ «Фінансова компанія «Альменда інвестментс». Нині засновниками фірми є Григорій Боб і Ярослав Бера, які були членами наглядової ради «Радикал банку» з угрупування Януковича.