Фірми Григоришина розпиляли 52 мільйони від обленерго Григоришина
24.05.2016   //  

ПАТ «Чернігівобленерго» 18 травня за результатами тендеру уклало угоди про технічне переоснащення і реконструкцію на суму 51,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року ТОВ «Енерджі Сервіс» за 37,20 млн грн. переоснастить підстанції «Козелець» і «Корюківка».

Ще 5,63 млн грн. отримає ТОВ «Енерджі Інжинірінг» на модернізацію ПС «Варва».

ТОВ «Інвестиційна компанія «Енергетичні ресурси» дадуть 9,14 млн грн. на реконструкцію 3 км кабельної лінії КЛ-10 кВ «ТЕЦ-РП-5».

Замовник не оприлюднив технічні завдання.

Умовами тендеру передбачено можливість розрахунку шляхом видачі простого векселя.

Переможці торгів змагалися лише між собою.

Засновниками «Енерджі Сервісу» є кіпрські офшори «Венмайрон холдінг лімітед», «Месда трейдінг лімітед», «Рістом ентерпрайзес лімітед». Остання фірма фігурує у складі засновників компаній «Веста-Компані», «Трансмолоко», «Мастейн» і «Метриком», через які у 2014 році з «Приватбанку» було виведено $147 млн.

Нині директором «Енерджі Сервісу» є Юрій Печура, а раніше ним був Ігор Вінніков, який у 2014 році очолював департамент закупівель НЕК «Укренерго» по квоті Костянтина Григоришина.

«Енерджі Інжиніринг» було створено у Луганську в 2006 р. під назвою «ДП ЛЕО», засновниками були Юрій Бондаренко та Едуард Паскевич з Кременчука Полтавської обл. У 2007 р. основним власником стало ТОВ «Група «Енергетичний стандарт»-Україна» Григоришина, а в 2012 р. фірму переоформили на кіпрську «Сетемпіо Холдінгс Лімітед». Нині засновником фірми є кримчанин Сергій Мельничук.

Власником «ІК «Енергетичні ресурси» зі статутним капіталом 5 тис грн. є Микола Лавруша. Він керував нині ліквідованим ТОВ «Енергомережі», яке належало групі «Енергетичний стандарт» Григоришина і британській «Пембрук Ріал Естейт Лімітед».

Нещодавно фірма «ІК «Енергетичні ресурси» виграла єдиний тендер ПАТ «Полтаваобленерго» на переоснащення мереж за 8,60 млн грн.

Основними акціонерами «Чернігівобленерго» і «Полтаваобленерго» є Григоришин та Ігор Коломойський.