Зюківець і Королевська поставили рекорд на збагаченні вугілля
20.05.2016   //  

ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» (м. Червоноград Львівської обл.) 6 травня за результатами тендеру замовила ПАТ «Львівська вугільна компанія» послуги з переробляння вугілля на 4,58 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Цьогоріч перероблять 26 тис тонн рядового вугілля. Послуги коштують 176 грн. за тонну.

Це у 2,5 рази дорожче за квітневу ціну по збагаченню вугілля для ДП «Львіввугілля» – 69 грн./т. Решта цін у інших шахтоуправлінь по збагаченню вугілля цього року були ще нижчі (див. таблицю нижче).

Нині конкуренцію переможцю склало ТОВ «Збагачувальна фабрика «Богучарская» з ціною 206 грн./т.

«Дирекція по будівництву об’єктів» вперше замовила на тендері переробку вугілля.

Із вересня 2015 р. її тимчасово очолює Роман Надолинний, який у 2010 р. був членом виборчої комісії округу на Луганщині від Юлії Тимошенко.

У 2007-2009 рр. він керував ВП «Управління матеріально-технічного постачання» ДП «Ровенькиантрацит» (Луганська обл.). Держпідприємством тоді керував Юрій Зюков –радник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Нещодавно ЗМІ повідомляли про причетність Зюкова до «уряду ЛНР», проте СБУ не має такої інформації.

Більше половини акцій «ЛВК» належать ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ТОВ «Іфорас» і «АСП Трейд Груп». Усі вони зареєстровані в окупованому бойовиками Луганську і відносяться до сфери впливу нардепа від «Опозиційного блоку» Наталії Королевської.

Кінцевим бенефіціаром компанії значиться Наталія Чікаєва з Києва, яка раніше була прописана в Луганську.

«АСП Трейд груп» засноване луганчанами Сергієм Артюховим та Олексієм Серединським. Обидва у 2010 р. були членами виборчої комісії округу в Луганській області від кандидата на пост президента Юлії Тимошенко. Королівська тоді була депутатом від БЮТ. У 2012 р. Серединський і Артюхов представляли її партію «Україна – Вперед!». Після цих виборів Королевська стала міністром соцполітики в уряді Миколи Азарова.

Власниками київської «ЗФ «Богучарская» зі статутним капіталом 3 тис грн. є донеччани Олег Кардаш-Олександров і Світлана Сафонова. Вони також володіють донецьким ДочП «Гірничозбагачувальна фабрика «Богучарська» їхнього ж ТОВ «Антрацитсервіс». Усі ці фірми не вигравали тендерів.

Замовник Кількість, т Ціна, грн./т Підрядник Примітки
ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» 26 000 176 ПАТ «Львівська вугільна компанія»

 

Більше половини акцій належать ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ТОВ «Іфорас» і «АСП Трейд Груп». Усі вони зареєстровані в окупованому бойовиками Луганську і відносяться до сфери впливу нардепа від «Опозиційного блоку» Наталії Королевської.
ДП «Дзержинськвугілля» 350 000 147 (очікувана) Торги відмінені  
ДП «Волиньвугілля» 252 000 90 (очікувана) Торги відмінені  
ДП «Львіввугілля» 1 010 000 69 ПАТ «Львівська Вугільна Компанія» См. вище.
ДП «Красноармійськвугілля» 934 000 65 ПАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Комсомольська» Єдиним акціонером є ТОВ «ДРФЦ» з групи біглого Сашка Януковича.
ДП «Шахта «Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая» 755 000 58 ТОВ «Промислова компанія «Збагачувач»

 

Компанією володіє Олександр Зарицький, колишній директор «Центренергобуд» – сімейної структури екс-нардепа від Партії регіонів Андрія Орлова.
ДП «Селидіввугілля», ВП «Шахта «Росія»

 

360 000 56 ПАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Росія» Обидві фабрики на три чверті належать ТОВ «ДРФЦ» Сашка Януковича та ще на чверть – ТОВ «КУА «Альтера Ессет Менеджмент».
ДП «Селидіввугілля», ВП «Шахта «Україна»

 

300 000 56 ПАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Україна»
ДП «Селидіввугілля», ВП «Шахта 1/3 «Новогродівська»

 

580 000 50 ТОВ «Збагачувальна фабрика №105»

 

Засновниками є Тамара Лисенко і Вікторія Остапенко. Лисенко свого часу була прописана з Дмитром Анатолійовичем Лисенком. Людина з таким ПІБ у 2012 р. очолювала ТОВ «Шахта «Курахівська» Сергія Кузяри, раніше відомого як помічник міністра вуглепрому та екс-заступник гендиректора фірми «АРС» Ігоря Гуменюка.

Кузяру також називали менеджером вугільної групи Гуменюка-Януковича.

ДП «Селидіввугілля», ВП «Шахта «Курахівська»

 

260 000 50

ТОВ «Збагачувальна фабрика №105»

Анна Сорока, «Наші гроші»