Раду змусили залишити службову квартиру нардепу, який очолював «Русскій блок» у Криму
20.05.2016   //  

черноморовСуд залишив колишньому народному депутату Олександру Черноморову службову квартиру на Позняках у столиці. Про це свідчить рішення Дарницького райсуду м. Києва від 26 квітня.

У листопаді 2009 року Управління справами Верховної Ради України видало Черноморову на сім’ю з трьох осіб ордер на право зайняття двокімнатної службової квартири на вул. Срібнокільській, 24.

У березні 2015 року керівник Апарату ВР Валентин Зайчук повідомив Черноморову, що він має звільнити службову квартиру (загалом Зайчук навесні 2015-го просив виселитися 14 екс-нардепів). Екс-«регіонал» у відповідь надіслав листа з проханням продовжити йому проживання.

Зайчук перенаправив звернення Черноморова (разом з аналогічним зверненням комуніста Спиридона Кілінкарова) в регламентний комітет, який постановив, що ес-нардеп має звільнити службове житло у зв’язку із закінченням його депутатських повноважень.

Оскільки Черноморов з квартири так і не виїхав, Управління справами звернулося до суду, який в задоволенні позову відмовив.

Суд встановив, що народні депутати отримують службове житло лише на період повноважень, після закінчення яких протягом трьох місяців мають звільнити займане житло, а в разі відмови – підлягають виселенню в судовому порядку без надання іншого жилого приміщення.

Однак, статтею 125 Житлового Кодексу України встановлено перелік осіб, яких не можна виселяти зі службових жилих приміщень без надання іншого житла. І Черноморов з родиною до них відноситься. Екс-нардеп як пенсіонер за віком та інвалід ІІ групи довічно, його дочка, яка є одинокою матір’ю, та її малолітній син не підлягають виселенню із службового приміщення без надання іншого житла.

Олександр Черноморов був депутатом V (2006-2007) та VI (2007-2012) скликань від Партії регіонів. До цього він працював у Фонді майна АР Крим, а також у Ялтинській міськраді. У 2002-2006 рр був депутатом Верховної Ради АР Крим.

Черноморов є співзасновником кримської республіканської громадської організації «Російський рух Криму», яку він очолював у 2001-2011 рр. Також до 2013 року він очолював кримську організацію партії «Русскій блок» (у травні 2014 року діяльність цієї партії на території України заборонено у зв’язку із закликами до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності України).