Суд зобов’язав повернути Ірпеню частину парку, яку намагалися заховати шляхом перепродажів
18.05.2016   //  

Суд витребував з незаконного володіння громадян на користь Ірпінської міськради шість ділянок, що розташовані в парку ім. Стельмаха. Про це свідчить рішення Ірпінського міськсуду Київської області від 27 квітня.

У 2011 році Ірпінська міськрада виключила парк з переліку парків (скверів) міста. Рекреаційна земля площею близько 3 га була переведена до категорії житлової та громадської забудови і роздана у приватну власність.

Двадцять три громадянина (їх прізвища є у повідомленні прокуратури) отримали ділянки по 0,1 га, а також ще двоє – площею 0,07 га і 0,05 га по вул. Жовтневій і Б. Хмельницького для будівництва будинків.

Ірпінь_парк

У 2013-2014 рр суди скасували рішення Ірпінської міськради. При цьому було визнано недійсними держакти на право власності на ділянки і витребувано їх на користь міста. Поки тривав розгляд справи, шість ділянок площею по 0,1 га були кілька разів перепродані. Саме їх у квітні цього року міськсуд зобов’язав повернути громаді.

Між тим Ірпінська прокуратура у липні 2015 року повідомила, що реєстраційна служба скасувала реєстрацію права власності на ділянки орієнтовною площею 2 га у парку ім. Стельмаха. При цьому прокуратура навела список громадян, які отримали ділянки у парку.